Foto

Romania a cedat din nou in fata Islandei in campania pentru Eurobasket 2015

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a pierdut, in deplasare, in ultimul joc din cadrul Grupei A de calificare la Eurobasket 2015, echipa pregatita de Marcel Tenter si Milorad Perovic cedand din nou in fata selectionatei similare a Islandei, de data aceasta la Reykjavik, cu scorul de 71-77 (13-22, 23-18, 24-21, 11-16).
 
Dupa ce Bulgaria a invins cu greu la Reykjavik, cu scorul de 81-79, si s-a calificat in faza superioara a calificarilor pentru Eurobasket 2015, jocul de vineri seara, dintre selectionatele Islandei si Romaniei, nu a mai avut importanta decat pentru palmaresul celor doua nationale. Astfel, ultima partida din cadrul Grupei A a fost una in care tricolorii nostri au incercat sa-si ia revansa pentru esecul suferit in urma cu zece zile la Constanta, dar islandezii au reusit, din nou, sa gaseasca solutiile optime pentru a-si apropia victoria. De altfel, la fel ca la jocul de la Constanta, gazdele au pornit din nou ca din tun si au reusit sa obtina un avantaj important dupa primul sfert, tabela indicand 22-13 in favoarea Islandei. Au urmat alte doua sferturi, in care tricolorii pregatiti de antrenorii Marcel Tenter si Milorad Perovic au revenit in joc, scorul inaintea ultimelor zece minute fiind de doar 61-59 in favoarea gazdelor. Chiar in debutul ultimului sfert, Capusan egaleaza situatia si marcheaza doua aruncari libere, 61-61, echilibrul mentinandu-se pana aproape de final. Cu doua minute inainte de fluierul final, Nicoara inscrie si duce scorul la 67-70, dar finalul apartine clar gazdelor, care fructifica mai toate aruncarile libere si ingheata tabela la 77-71, consemnand o noua victorie a Islandei la capatul unui joc in care baschetbalistii romani au gresit destul de mult. In urma acestui rezultat, Islanda a ocupat locul secund in Grupa A, cu 6 puncte, iar Romania s-a clasat pe ultimul loc, cu 5 puncte, in vreme ce Bulgaria si-a asigurat biletele pentru faza urmatoare de pe prima pozitie, cu 7 puncte.
Conform statisticii oficiale, punctele echipei noastre au fost realizate de GUTOAIA (19 p, 1x3, 9 rec, 1 int, 1 cap), NICOARA (16 p, 11 rec, 1 pasa, 1 int), TUDOR (13 p, 1x3, 3 rec, 6 pase, 1 int, 1 cap), MANDACHE (10 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 3 int, 1 cap), TIBIRNA (4 p, 3 rec, 1 pasa, 1 cap), KABENGELE (4 p, 3 rec, 1 int, 1 cap), CAPUSAN (3 p, 2 pase), SILVASAN (2 p, 7 rec, 3 pase, 1 int). Au mai jucat POPESCU (1 pasa, 1 int) si STEFAN.
 
Imediat dupa joc, antrenorul Marcel Tenter a declarat: “Am avut prea multe mingi pierdut, 21, si am avut un procentaj scazut la aruncarile libere (n.n. – 9-20, 45%!). Intr-un astfel de meci echilibrat, fiecare posesie si fiecare punct conteaza foarte mult, si mai ales in ultimul sfert. Atunci am avut 7 sau 8 mingi pierdute, care practic ne-au costat jocul...

Parteneri