Foto

Romania a cedat in fata Frantei in FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers

Reprezentativa feminina a Romaniei a fost depasita net, sambata seara, de puternica selectionata a Frantei, intr-un meci contand pentru etapa a cincia din cadrul Grupei E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers, “Acvilele” pregatite de antrenorul Dragan Petricevic cedand in disputa gazduita de Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, cu scorul de 61-90 (18-21, 13-21, 14-27, 16-21). Desi au avut un start bun de partida, mentinand echilibrul pe teren in prima parte, tricolorele noastre au cedat in fata presiunii adverse in urmatoarele sferturi, Franta reusind sa speculeze perfect nenumaratele ratari si greseli de tehnica individuala adunate in tabara noastra si sa se desprinda in invingatoare detasata. Tot in aceasta seara, Slovenia a trecut de Finalnda, in deplasare, cu scorul de 88-68, si urmeaza peste numai patru zile sa joace in fief-ul Frantei pentru stabilirea castigatoarei grupei E, in vreme ce nationala Romaniei va primi replica Finlandei, miercuri, de la ora 20:00, intr-o ultima partida din aceasta campanie, intalnire care va fi transmisa de asemenea in direct de DIGI SPORT.
 
Confruntarea gazduita in aceasta seara de Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca a debutat promitator pentru nationala noastra, Walker si Marginean reusind sa gaseasca unele brese in apararea galonatei selectionate a Frantei si sa mentina un echilibru pe tabela, scorul la finalul primului sfert fiind usor favoarabil baschetbalistelor antrenate de fosta mare stea a Hexagonului, Valerie Garnier: 21-18. Din pacate, lucrurile s-au modificat substantial incepand din cel de-al doilea sfert, fosta campioana europeana schimband total “macazul” in aparare, fapt care i-a si permis sa inceapa sa domine clar lupta de sub ambele panouri. Cu Annemarie Parau-Godri nerefacuta integral de pe urma unei accidentari, antrenorul Dragan Petricevic este fortat sa caute si alte solutii iar Romania incepe sa fie din ce in ce mai surprinsa de presiunea fantastica impusa de adversare, ratarile si mingile pierdute inmultindu-se in tabara noastra. Speculand la maxim “minusurile” ofensivei noastre si fortand din ce in ce mai tare in duelurile de sub panou, Franta se desprinde pana la pauza la 42-31. La reluare, oaspetele continua cu aceeasi strategie, bazandu-se si pe un plus evident la jucatoarele de sub panou, iar Romania continua sa nu gaseasca solutii si sa greseasca din ce in ce mai mult, astfel ca la finalul celui de-al treilea sfert scorul capata proportii, 69-45 in favoarea Frantei. Situatia nu se schimba deloc in ultimele zece minute de joc, “Acvilele” continua sa iroseasca mingii in atac si sa fie surprinse in aparare pe dueluri directe, in vreme ce Franta reuseste sa atinga si “granita” de 30 de puncte diferenta. Ultimele secvente nu produc modificari majore pe teren, desi Romania a mai tot incercat sa mai diminueze din proportiile esecului, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria clara a Frantei, cu scorul de 90-61.

Principalele marcatoare ale nationalei Romaniei au fost MARGINEAN (18 p, 3 rec, 4 pase, 3 int), GHIZILA (11 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), WALKER (10 p, 1x3, 6 rec, 2 int)  si STOENESCU (8 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa), in vreme ce de la invingatoare s-au remarcat CIAK (15 p, 7 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), MIYEM (11 p, 3 rec, 1 pase, 2 int) si MICHEL (11 p, 1x3, 2 rec, 5 pase, 4 int). Intreaga statistica a meciului poate fi vizualizata pe http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/qualifiers/2019/game/1711/Romania-France#tab=boxscore
 
Partida a fost transmisa in direct de DIGI SPORT si poate fi revazuta pe - https://www.youtube.com/watch?v=zqjkTXwqV_E&index=9&list=PLCXERy73Oiz8HbLyLaP5SC1oQkvTWh_jJ&t=0s
 
Tot sambata seara, Slovenia a trecut de Finalnda, in deplasare, cu scorul de 88-68, si se mentine in continuare pe prima pozitie in clasamentul Grupei E, cu punctaj maxim.
Conform programului competitional FIBA, miercuri, va avea loc ultima runda din Grupa E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers, nationala Romaniei urmand sa primeasca replica Finlandei tot in Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, dar de la ora 20:00, intr-un joc ce va fi transmis in direct de DIGI SPORT.
Pe de alta parte, tinand cont de clasamentul Grupei E, Franta si Slovenia isi vor disputa suprematia grupei, miercuri seara, ambele echipe fiind deja calificate la turneul final continental ce va avea loc in Serbia si Letonia.

FOTO - Gabriela Marginean a reusit de multe ori sa surprinda total defensiva franceza (copyright fiba.basketball/credit Alina Cojocaru)

Parteneri