Foto

Romania a cedat in fata Olandei in penultima runda din FIBA World Cup 2019 Qualifiers

 
Reprezentativa masculina a Romaniei a fost depasita, in aceasta seara, la Groningen, de incomoda selectionata a Olandei, baschetbalistii din Tara Lalelelor  reusind sa se impuna clar in “Martini Plaza”, cu scorul de 77-52 (22-12, 11-12, 23-15, 21-13), la capatul unui meci care a contat pentru etapa a cincia din Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers. Intr-o alta disputa importanta din seria noastra, puternica nationala a Croatiei s-a impus in fief-ul liderului Italia, cu scorul de 78-72, astfel ca ultimul meci programat la Cluj-Napoca, in data de 1 iulie, de la ora 19:00, intre Romania si Croatia, devine capital pentru calificarea in faza urmatoare.
 
Cea de-a cincia runda din Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers nu a fost de bun augur pentru nationala Romaniei, Vulturii pregatiti de antrenorul Zare Markovski fiind obligati sa se recunoasca invinsi in Martini Plaza din Groningen de una dintre principalele contracandidate la calificare, selectionata Olandei. Dupa un inceput promitator al Vulturilor, in care Orbeanu si Kuti si-au trecut rapid numele pe lista marcatorilor, scor 4-5 in min. 2, adversarii au preluat initiativa printr-un partial de 11-2 si au inchis sfertul cu un avantaj de zece lungimi: 22-12. Au urmat zece minute de totul sau nimic, in care miza jocului si-a pus vizibil amprenta pe evolutiile ambelor echipe, Vulturii compensand pe alocuri ineficacitatea ofensiva cu mai multe faze de aparare mobila, astfel ca scorul la pauza a fost de 33-24 in favoarea “portocaliilor”. La reluare, Olanda a preluat definitiv fraiele jocului si s-a distantat pe tabela o data cu trecerea timpului, speculand prompt atat ratarile, cat mai ales greselile de tehnica individuala din tabara noastra. Doar cu Emanuel Cate la inaltime, pivotul Vulturilor reusind sa bifeze si un double-double, si pe alocuri cu cateva reusite parafate de Kuti si Watson, Romania a fost depasita clar de selectionata tarii gazda, Olanda impunandu-se pe final, cu scorul de 77-52. O infrangere amara, care impinge nationala noastra spre o misiune aproape imposibila in ultima etapa, programata sa se desfasoare in data de 1 iulie, de la ora 19:00, la Cluj-Napoca, cand Vulturii vor primi replica redutabilei nationale a Croatiei. Echipa care, intarita intre timp cu vedete din NBA si EuroLeague, a reusit sa se impuna in aceasta seara in fief-ul liderului Grupei D, Italia, cu scorul de 78-72, la capatul unei partide in care starul Bogdanovic a facut legea.
In urma acestor rezultate, iata cum arata clasamentul Grupei D inaintea ultimei runde:
1. Italia – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. Olanda – 7  puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
3. Romania – 7  puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
4. Croatia – 7  puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
Tinand cont ca in faza urmatoare se califica primele trei echipe, meciurile din ultima runda, din 1 iulie, se anunta a fi incendiare, Romania avand la indemana doar varianta victoriei pentru a accede in faza urmatoare.

FOTO - Fortat de unele absente notabile, antrenorul Zare Markovsvki a tot cautat formula de joc castigatoare, dar fara succes.

Parteneri