Foto

Romania a cedat in fata Spaniei in cadrul FIBA Women’s Eurobasket 2023 Qualifiers

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a cedat, duminica seara, in fata puternicei selectionate a Spaniei, cu scorul de 52-107, intr-un meci care a contat pentru runda a doua din Grupa C a FIBA Women’s Eurobasket 2023 Qualifiers. Urmatoarele dispute din campania de calificare europeana sunt programate in “ferestrele” din noiembrie 2022, cand Acvilele vor evolua impotriva Ungariei si Islandei, si din februarie 2023, Romania urmand sa se confrunte din nou cu Spania si Ungaria.


Palatul Sporturilor din Almeria a gazduit, duminica seara, partida din runda a doua din Grupa C a FIBA Women’s Eurobasket 2023 Qualifiers, care a opus nationalele de senioare ale Spaniei si Romaniei. Cu o echipa aflata in plina reconstructie si apeland la multe sportive tinere, Romania a reusit sa tina pasul cu puternica selectionata iberica in primul sfert, dupa zece minute tabela indicand scorul de 24-19. Emotiile si lipsa de experienta si-au pus ulterior amprenta pe evolutia Acvilelor iar gazdele au inceput sa controleze jocul in totalitate pe parcursul urmatoarelor 30 de minute, impunandu-se in final, cu scorul de 107-52.

Statistica jocului Spania – Romania de la Almeria – AICI


Tot duminica seara, intr-un alt meci din Grupa C, Ungaria s-a impus lejer in Islanda, cu scorul de 115-58. In urma rezultatelor inregistrate in primele doua etape din Grupa C, iata cum arata clasamentul:
1. SPANIA – 4 puncte (2 victorii)
2. UNGARIA – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. ROMANIA - 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
4. ISLANDA – 2 puncte (2 infrangeri)

Urmatoarele dispute din campania de calificare europeana sunt programate in “ferestrele” din noiembrie 2022, cand Acvilele vor evolua impotriva Ungariei (acasa) si Islandei (in deplasare), si din februarie 2023, Romania urmand sa se confrunte din nou cu Spania (acasa) si Ungaria (in deplasare). Reamintim ca invingatoarele din cele zece grupe si cele mai bune patru echipe clasate pe locurile 2 vor accede la turneul final continental din 2023.

 

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri