Foto

Romania a debutat cu dreptul la Europenele U18 de la Bucuresti!

Reprezentativa de junioare a Romaniei a spart gheata inca de la meciul inaugural la Campionatul European U18, feminin, Divizia B, intreceri care se deruleaza de astazi si pana in data de 09 august in Bucuresti, tinerele tricolore antrenate de Madalin Piperea, Liviu Manea si Romela Cristea reusind sa depaseasca, in aceasta seara, selectionata similara a Luxemburg, 62-53 (16-16, 16-11, 16-16, 14-10). Maine, in cea de-a doua runda din Grupa B, nationala Romaniei va intalni Danemarca, cu incepere de la ora 18:00, tot in Arena de Baschet.
 
Prima zi a Campionatului European U18, feminin, Divizia B, competitie care a adunat la Bucuresti 20 de echipe nationale de pe Batranul Continent, a fost benefica pentru nationala juvenila a Romaniei, tinerele noastre baschetbaliste reusind sa-si treaca in cont prima victorie din Grupa B. Si, asa cum parca prevestea si antrenorul Madalin Piperea in declaratia de dinaintea debutului european, primul adversar intalnit de tricolore, selectionata Luxemburg, s-a dovedit a fi foarte dificil, tricolorele fiind obligate sa se intrebuinteze extrem de serios pentru a inclina la final balanta victoriei in favoarea lor. “Toate meciurile din intrecerea continentala sunt dificile si la acest nivel nu conteaza numele adversarului pe care-l intalnim. Ne dorim sa tratam cu atentie si maxima concentrare fiecare meci, din primul si pana in ultimul minut, iar daca vom juca la adevaratul nostru potential, atunci vom obtine cu siguranta rezultate deosebite”, spunea ieri seara antrenorul principal al Romaniei. Iar Luxemburg, chiar daca la prima vedere pare a nu reprezenta o forta in baschetul juvenil european, si-a depasit cu mult conditia in meciul de debut, reusind sa dea mari batai de cap nationalei noastre. Pana la urma, mizand de multe ori pe o aparare foarte agresiva si pe un atac in care au excelat pe rand Ferariu, Ghizila, Cretu si Podar, Romania a reusit sa-si impuna ritmul si sa controleze jocul pe toata durata sa (n.n. – Luxemburg a condus o singura data pe tabela, cu 19-16, in min. 11), in ciuda eforturilor disperate ale adversarelor de a se agata de fiecare minge. De altfel, a fost un joc frumos si palpitant, agreat de asistenta extrem de numeroasa din Arena de Baschet, care a fost din nou arhiplina, fanii prezenti aclamand multe dintre reusitele tricolorelor noastre. Iar dupa 40 de minute de joc efectiv, tabela a indicat scorul de 62-53 (16-16, 16-11, 16-16, 14-10) in favoarea Romaniei, punctele nationalei noastre fiind marcate de GHIZILA (14 p, 2x3, 6 rec, 4 pase, 4 int), CRETU (14 p, 1x3, 3 rec, 3 pase), PODAR (11 p, 1x3, 5 rec, 2 pase, 3 int, 1 cap), FERARIU (10 p, 2x3, 10 rec, 2 pase, 5 int, 1 cap), SERB (7 p, 4 rec) si ARMANU (6 p, 3 rec, 1 cap). Au mai evoluat POP (2 rec, 1 pasa), RADU, MATEI (6 rec, 1 cap), OLTEANU si BOT. De la oaspete s-a remarcat GOERGEN (18 p, 3x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int).
In urmatorul joc din Grupa B, maine, de la ora 18:00, tot in Arena de Baschet, nationala Romaniei va intalni Danemarca, echipa care a trecut astazi de Grecia, cu scorul de 72-62.
Pe de alta parte, sa mai mentionam ca tot astazi a avut loc in Sala Polivalenta Dinamo si Festivitatea de Deschiderea a Campionatului European U18, Divizia B, reprezentantul FIBA si seful comisarilor din acest turneu, austriacul Anthony Colghan, spunandu-le reprezentantilor celor 20 de nationale prezente la Bucuresti ca se asteapta la o competitie dominata de fair-play, in care sportivii, antrenorii, oficialii, dar si spectatorii, sa se bucure timp de 11 zile de frumusetea jocului de baschet iar la final cele mai bune trei echipe sa acceada in primul esalon european.
Mai jos, va prezentam si celelalte rezultate inregistrate in etapa inaugural in cele patru grupe:
Belarus – Elvetia 67-51 (Grupa A)
Turcia – Suedia 51-61 (Grupa B)
Danemarca – Grecia 72-62 (Grupa B)
Finlanda – Slovacia 40-53 (Grupa C)
Ucraina – Germania 42-70 (Grupa C)
Anglia – Irlanda 71-54 (Grupa D)
Bulgaria – Letonia 39-74 (Grupa D) 

Parteneri