Foto

Romania a fost invinsa de Croatia in FIBA World Cup 2019 Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei a cedat in aceasta seara in fata redutabilei selectionate a Croatiei, cu scorul de 63-90 (18-19, 13-25, 16-25, 16-21), si a ratat astfel calificarea in faza superioara a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers. Gratie succesului obtinut la Cluj-Napoca, echipa Croatiei a avansat in urmatoarea faza de calificare la turneul final mondial, la fel ca si selectionatele Italiei si Olandei, care tot in aceasta seara s-au confruntat la Groningen, “portocalii” reusind sa depaseasca liderul Grupei D, cu scorul de 81-66.
 
Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a gazduit in aceasta seara meciul decisiv dintre nationalele masculine ale Romaniei si Croatiei pentru calificarea in faza urmatoare a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers. Si cum in joc s-a aflat ultima viza din Grupa D pentru runda secunda a preliminariilor mondiale, ambele combatante au incercat inca de la primele actiuni sa joace pragmatic, fara prea multe greseli, astfel ca echilibrul s-a mentinut pe toata durata primului sfert. Bazandu-se pe o echipa intarita serios cu vedetele aduse special din NBA si EuroLeague, antrenorul Drazen Anzulovic a mizat mult pe forta ofensiva a trio-ului format din Zubac, Saric si Bogdanovic, dar si pe o defensiva care a pus presiune in permanenta pe coordonatorul Vulturilor, Giordan Watson. Si chiar daca diferenta de valoare individuala era evidenta in favoarea oaspetilor, tricolorii nostri au reusit sa se autodepaseasca pana la jumatatea celui de-al doilea sfert, astfel ca scorul le-a fost favorabil cu 25-21 in min. 13 si 26-25 in min. 15. Cateva mingi pierdute si cateva ratari ale baschetbalistilor romani, speculate prompt de oaspeti, au facut ca finalul celui de-al doilea sfert sa apartina clar Croatiei, diferenta de scor crescand pana la 31-44 in min. 20. La revenirea de la vestiare, Saric si Zubac se dovedesc a fi de neoprit iar Croatia reuseste destul de usor sa se distanteze la peste 20 de puncte, in pofida eforturilor depuse de jucatorii nostri de a ramane in joc. In aceste conditii, finalul celui de-al treilea sfert inregistreaza scorul de 69-47 in favoarea unei echipe a Croatiei imperiala sub ambele panouri. Ultimele zece minute se desfasoare sub acelasi scenariu, Vulturii incercand fara succes sa stavileasca tavalugul advers, astfel ca scorul a luat proportii, desi au fost si cateva momente de sclipire ale lui Watson, Cate, Kuti sau Olah. In cele din urma, in aplauzele celor aproximativ 3000 de spectatori, care au apreciat eforturile tricolorilor de a mentine pasul cu niste adversari mai valorosi, fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria clara a Croatiei, cu scorul de 90-63, succes care i-a asigurat locul 3 in Grupa D si accesul in faza urmatoare a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers.
Date statistice despre jocul de la Cluj-Napoca pe - http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/european-qualifiers/game/0107/Romania-Croatia
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta la Groningen de Olanda in fata Italiei, scor 81-66, iata cum arata clasamentul final al Grupei D, cu precizarea ca primele trei vor continua drumul spre World Cup 2019 in vreme ce ultima clasata va incepe in toamna drumul spre EuroBasket 2021:
1. Italia – 10 puncte
2. Olanda – 9 puncte
3. Croatia – 9 puncte
4. Romania – 8 puncte

FOTO - Zubac a fost de neoprit sub panouri (copyright fiba.basketball / credit Alina Cojocaru)

Parteneri