Foto

Romania a fost invinsa de Portugalia la Europenele U20 de la Sarajevo

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a fost invinsa, in aceasta seara, de incomoda selectionata a Portugaliei, cu scorul de 82-64 (20-14, 22-13, 21-21, 19-16), in cel de-al doilea meci contand pentru grupa A a Campionatului European U20, Divizia B, intreceri care se desfasoara in aceste zile in Sarajevo. Maine seara, cu incepere de la ora 20:00, tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Hristu Sapera, Rade Pavlovic si Alexandru Ziguli vor da piept cu reprezentativa tarii gazda, Bosnia&Hertegovina, meciul urmand sa fie transmis live si pe widget-ul FIBA-Europe de live-score postat pe site-ul FRB.
 
Cea de-a doua zi a Campionatului European U20, masculin, Divizia B, de la Sarajevo a adus fata in fata in cadrul Grupei A selectionatele similare ale Romaniei si Portugaliei, ambele invingatoare in runda inaugurala, tricolorii nostri castigand disputa cu Estonia, cu 70-58, iar lusitanii impunandu-se lejer in fata Ciprului, cu 89-48. Avand in fata una dintre principalele rivale din lupta pentru calificarea in faza superioara a competitiei, baschetbalistii romani au intrat bine in joc si au replicat pe masura, mentinand echilibrul pe tabela de scor: 10-10 in min. 6. Speculand prompt o serie de ratari si greseli ale tricolorilor nostri, portughezii apasa pe “acceleratie” si preiau conducerea pe finalul sfertului, terminand in avantaj dupa primele zece minute de joc: 20-14. Dominatia lusitana continua si in sfertul al doilea, in pofida eforturilor echipei noastre de a ramane in “ceafa” adversarului, astfel ca la pauza, Portugalia intra la vestiare cu un avans consistent: 42-27. La reluare, Cobzaru, Paun si Damian incearca sa declanseze o cursa de urmarire, ajungand pana la 41-52 in min. 26, dar pe finalul sfertului al treilea cedeaza din nou si diferenta se reface pe tabela, intrandu-se in ultimele zece minute de la scorul de 63-48 pentru adversarii nostri. Atenti in aparare si pragmatici in atac, portughezii gestioneaza bine ultima parte a jocului si-si conserva avantajul, fluierul final al arbitrilor inghetand tabela la scorul de 82-64. Astfel, Portugalia ramane in fotoliul de lider al Grupei A, cu doua victorii din tot atatea jocuri, in vreme ce Romania coboara pe locul al treilea si asteapta cu interes confruntarea de maine seara, cand va intalni Bosnia&Hertegovina, intr-un meci extrem de important pentru economia calificarii.
Conform datelor FIBA-Europe, punctele Romaniei au fost marcate de COBZARU (19 p, 7 rec), DAMIAN (9 p, 5 rec), PAUN (8 p, 3 rec, 1 pasa), DRAGOSTE (8 p, 1 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), OPREA (6 p, 5 rec, 2 pase, 1 int), STOICOVICIU (6 p, 5 rec), LAZAR (5 p, 1x3, 4 rec) si OLARU (3 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int). Au mai evoluat RASTY, HORTOGLU (1 rec), TINCU si ENE (3 rec).
De la portughezi s-au remarcat Bastos (24 p, 5x3, 1 rec, 4 pase, 4 int) si Ventura (19 p, 2x3, 5 rec, 4 pase).
 
Conform programului anuntat de FIBA-Europe, iata programul meciurilor pe care Romania le va mai sustine in grupa A:
 
12 iulie – Bosnia&Hertegovina – Romania (ora 20:00)
14 iulie – Romania – Luxemburg (ora 17:00)
15 iulie – Belgia – Romania (ora 17:00)
16 iulie – Romania – Cipru (ora 14:30)
 
Primele doua clasate din fiecare grupa se califica direct in semifinale, iar primele trei echipe din clasamentul final al Campionatului European U20, masculin, Divizia B, vor obtine automat si accederea in elita continentala. La startul intrecerilor de la Sarajevo sunt prezente 14 echipe nationale, impartite in doua grupe. 

Parteneri