Foto

Romania a incheiat campania de calificare la EuroBasket 2013

Nationala Romaniei a incheiat aseara campania de calificare la EuroBasket 2013 cu o infrangere in fata Letoniei, cu scorul 85-77 si s-a clasat din pacate pe locul al cincilea in grupa D. Repartizati inca din iarna anului trecut intr-o grupa extrem de puternica alaturi de Bosnia Hertegovina, Georgia, Letonia si Olanda, tricolorii lui Mladen Ostojic si Sorin Hartman au incercat ieri seara sa stearga din amarul ratarii calificarii si sa se desparta de proprii suporteri cu o victorie de palmares.

Debutul jocului n-a fost tocmai stralucit pentru Romania, oaspetii reusind un 9-0 rapid si cursa de urmarire pornea inca din minutul doi al jocului. Reusitele de trei puncte letone (4 aruncari de trei puncte in primul sfert) s-au abatut cu precizie asupra cosului nostru, iar ecartul dintre cele doua formatii s-a marit constant. Dezinvolti si fara nici o alta presiune, jucatorii nostri n-au picat psihic chiar daca tabela din Sala Sporturilor Transilvania indica un deficit mare in dreptul nostru. Baietii lui Mladen Ostojic si Sorin Hartman au revenit in lupta si gratie unei aparari foarte bune,  diferenta a inceput sa scada. Totodata, ofensiva a inceput sa functioneze,pasele sa se lege  si jocul nostru sa se schimbe mult in bine. Evolutia ascendenta a intregii echipei a continuat si dupa minutele de odihna. Silvasan, Mandache si Mihai Paul au dictat ritmul partidei si in minutul 25 al jocului diferenta dintre Romania si Letonia era de 5 puncte (43-48).  A fost momentul in care, letonii au apasat din nou pe acceleratie si au reusit in mai putin de un minut sa se distanteze la 10 lungimi. In ultima seceventa a jocului, tricolorii au evoluat in continuare cu zambetul pe buze, reusind cateva faze spectaculoase care au incantat din plin spectatorii prezenti in Sala Transilvania din Sibiu. Ultimul fluier a consemnat rezultatul final, 77-85, si totodata a "lasat" cortina peste actuala "vara baschetbalistica".

Marcatorii Romaniei:


Andrei Mandache - 10 puncte, 4 recuperari, 3 pase decisive
Mihai Paul - 10 puncte, 2 pase decisive
Ionut Dragusin - 12 puncte, 6 recuperari
Dragos Andrei - 4 puncte, 4 pase decisive
Vlad Moldoveanu - 5 puncte, 6 recuperari
Catalin Baciu - 14 puncte, 3 recuperari, 2 pase decisive
Laszlo Lazar - 3 puncte
Mihai Silvasan - 19 puncte, 2 recuperari, 2 pase decisive


In celalalt meci al grupei D, Georgia s-a impus pe teren propriu cu scorul 97-89 in fata Olandei si s-a clasat pe locul al doilea. Clasamentul complet este urmatorul:

1. Bosnia Hertegovina (14 puncte)
2. Georgia (14 puncte)
3. Letonia (13 puncte)
4. Olanda (10 puncte)
5. Romania (9 puncte)


Primele doua formatii se califica automat la EuroBasket 2013, insa si cele mai bune patru formatii clasate pe locul trei merg in Slovenia. Datorita punctajului obtinut si tanara nationala a Letoniei va participa la turneul continental de anul viitor.




Parteneri