Foto

Romania a invins Islanda si a spart gheata la Europenele U18, feminin

Reprezentativa de junioare a Romaniei a obtinut in aceasa seara prima victorie la Campionatul European U18, Divizia B, intrecere gazduita in aceste zile de Timisoara si Oradea, tricolorele pregatite de antrenorii Florin Covaciu, Carmin Popa si Simona Catinean, reusind sa depaseasca selectionata similara a Islandei, cu scorul de 77-72 (12-18, 18-16, 23-20, 24-18). La final, delegatia Romaniei i-a cantat „La multi ani!” tinerei Ana Ferariu in mijlocul terenului, baschetbalista din Brasov implinind azi 17 ani. Joi seara, in ultima runda din Grupa H, Romania va intalni Bosnia&Hertegovina intr-un joc decisiv pentru calificarea in grupa pentru locurile 9-11.
 
Dupa ce a beneficiat marti de o zi de pauza si si-a urmarit in direct adversarele din Grupa H, echipa nationala de junioare a Romaniei a revenit azi sub lumina reflectoarelor din Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timisoara, avand ca prim adversar in lupta pentru locurile 9-17 selectionata similara a Islandei. Echipa care in prima runda din grupa H a cedat, marti seara, in fata Bosniei&Hertegovina, cu 65-76, dupa un joc extrem de incins si echilibrat. Dornice sa sparga gheata in intrecerea continentala si sa-i faca astfel si un frumos cadou colegei lor, Ana Ferariu, care a ajuns astazi la borna 17, tricolorele au intrat extrem de motivate in disputa cu Islanda. Supramotivarea si lipsa de randament din ofensiva tricolora a facut, insa, ca dupa un debut echilibrat, Islanda sa preia initiativa si sa condca pe tabela dupa primele zece minute, cu 18-12. Bazandu-se pe o aparare mobila si foarte agresiva, dar avand in continuare carente in atac, Romania reuseste totusi sa echilibreze jocul prin evolutiile deosebite ale jucatoarelor Lenart (double-double), Ferariu, Sfirlea, Kelemen si Neagu, si finalul sfertului al doilea indica scorul de 34-30 in favoarea Islandei. Revenite de la vestiare cu aceeasi atitudine pozitiva in defensiva si reusind sa gaseasca solutii mult mai bune in atac, tricolorele recupereaza din diferenta si ajung chiar in ceafa adversarelor pe finalul partii a treia: scor 54-53. Ultimele zece minute au apartinut in totalitate Romaniei, care sustinuta de un mic grup de fani reuseste sa prinda aripi in atac si sa preia conducerea pe tabela. Cu o aparare presing foarte buna, urmata de finalizari consecutive in ofensiva, tricolorele reusesc sa obtina in final primul succes la aceasta editie europeana, impunandu-se cu 77-72.
Conform statisticii oficiale, punctele victoriei Romaniei au fost marcate de FERARIU (19 p, 3x3, 2 rec, 3 pase, 2 int), LENART (11 p, 14 rec, 2 pase, 3 int), SFIRLEA (11 p, 2x3, 1 pasa), KELEMEN (8 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa, 3 int), NEAGU (8 p, 6 rec, 1 pasa, 3 int, 1 cap), GHERMAN (6 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa), MATEI (5 p, 6 rec, 1 cap), PETER (4 p, 1 rec, 2 pase, 3 int), AURSULESEI (3 p, 3 rec, 1 pasa), DEBRECZI (2 p). Au mai evoluat MAXIM (1 pasa) si BUZOGANY (2 rec).
De la islandeze s-a remarcat HINRIKSDOTTIR (22 p, 2x3, 12 rec, 6 pase).

Joi, de la ora 18:00, Romania va primi replica Bosniei&Hertegovina, in ultima runda din Grupa H, intr-un joc care va decide liderul si implicit echipa care va accede in grupa pentru locurile 9-11.

Parteneri