Foto

Romania a ocupat locul 21 la Mondialele de tineret 3 la 3 (Rezultate, Video - Actualizat )

Echipa Romaniei, formata din Andrei Petica, Leonard Filip, Vlad Stoicoviciu si Florin Dascalescu, a ocupat locul 21 la prima editie a Campionatului Mondial de tineret baschet 3x3, intreceri gazduite pina aseara de pavilionul expozitional din Rimini. In ultima confruntare, tinerii tricolori pregatiti de Hristu Sapera au dispus de selectionata Sri Lanka, cu 21-12 (13-7), punctele victoriei fiind aduse de Andrei Petica (9 p), Vlad Stoicoviciu (6 p), Leonard Filip (5 p) si Florin Dascalescu (1 p). Astfel, dupa doua zile pline cu jocuri de baschet, Romania a adunat 7 victorii si 5 infrangeri in cele 12 partide disputate in cadrul editiei inaugurale a Mondialelor de 3x3.
Dupa ce a ocupat locul 6 in grupa a treia si locul 17 in clasamentul general al fazei preliminare (au fost la start 32 de selectionate din toate colturile lumii), Romania a dispus in faza a doua de Japonia, cu 17-12, dupa care a intalnit Ucraina pentru locurile 17-24. Desi au inceput bine si au condus la pauza, cu 5-4, tinerii tricolori au cedat in fata adversarilor, cu 10-14, punctele echipei noastre fiind realizate de Stoicoviciu (6 p), Filip (3 p) si Petica (1 p). In urma acestui esec, Romania a intrat in grupa valorica finala 21-24, unde a dispus mai intai de Siria, cu  12-11 (8-4), si mai apoi de Sri Lanka, echipa care a trecuse de Danemarca.
Dupa meciurile din "careul de asi", Noua Zeelanda a obtinut laurii mondiali, 19-18 cu Bulagria in finala mare, in vreme ce Italia a intrat in posesia bronzului, 21-13 cu Estonia in finala mica.

===================================================

Romania invinge Anglia si Letonia la Campionatul Mondial

In a doua zi a Campionatului Mondial de baschet tineret 3x3 de la Rimini, reprezentativa tricolora a mai obtinut doua victorii, dupa jocurile cu Letonia si Anglia. Din pacate, baietii pregatiti de Hristu Sapera au cedat in fata Canadei cu 12-19, chiar in primul meci al zilei. Pentru formatia noastra au marcat impotriva selectionatei "frunzei de artar" Andrei Petica (8p), Leonard Filip (3p) si Vlad Stoicoviciu (1p).

In celelalte meciuri s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Noua Zeelanda - Japonia 21-6
Turcia - Anglia 9-8
Nepal - Germania 12-21


In al doilea joc disputat pe terenul sapte din  cadrul pavilionul expozitional din Rimini, tinerii nostri jucatori au trecut peste infrangerea din primul meci si si-au luat revansa in fata Angliei, castigand jocul cu 18-14. De altfel, in confruntarea cu britanii toti jucatorii nostri si-au trecut numele pe lista marcatorilor: Vlad Stoicoviciu (9p), Andrei si Leonard Filip cate 4p, Florin Dascalescu (1p). Tot in aceeasi runda s-au stabilit urmatoarele rezultate:

Canada - Japonia 21-10
Noua Zeelanda - Germania 20-14
Turcia - Letonia 9-21

In ultimul meci al zilei, Romania a facut un meci mare in fata Letoniei (locul doi in clasamentul grupei a treia), Stoicoviciu si compania castigand cu 21-18. Leonard Filip (9p), Vlad Stoicoviciu si Andrei Petica, fiecare cate sase puncte, fiind artizanii victoriei.

In ultimele meciuri din grupa a treia s-au desemnat urmatoarele invingatoare:

Japonia - Anglia 19-21
Canada - Germania 15-13
Noua Zeelanda - Nepal 21-5

Dar iata si clasamentul grupei a treia, dupa opt meciuri disputate:

1. Noua Zeelanda 15p
2. Letonia 15p
3. Canada 14p
4. Turcia 14p
5. Germania 12p
6. Romania 12p
7. Anglia 10p
8. Japonia 9p
9. Nepal 8p




============================================

Rezumatele video ale primei zilei de la Campionatul Mondial






============================================
Doua victorii pentru Romania la Campionatul Mondial



In prima zi a Campionatului Mondial de baschet tineret 3x3, reprezentativa Romaniei a bifat doua victorii din cinci meciuri si se afla pe locul al saselea in grupa a treia. Pe rand, selectionata tricolora a intalnit Turcia si Japonia, apoi in runda a patra baietii lui Hristu Sapera au dat piept cu reprezentativa Germaniei. Dupa zece minute de joc, germanii au castigat cu 16-9. Pentru echipa noastra au marcat: Florin Dascalescu 7p si Andrei Petica 2p.

In celelalte meciuri din grupa a treia s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Nepal-Turcia 14-21
Letonia-Noua Zeelanda 21-18
Anglia-Canada 15-18


In etapa a cincea, baietii nostri si-au luat revansa si au bifat a doua victorie la Rimini, dupa ce au surclasat cu 20-8 reprezentativa Nepalului. Marcatorii nostri au fost: Andrei Petica 9p, Vlad Stoicoviciu 7p si Leonard Filip 4p.

Tot in aceeasi runda, Canada a invins Letonia cu 21-11, Noua Zeelanda a depasit Turcia cu 19-14, in timp ce Germania a trecut cu 19-11 de reprezentativa Japoniei.

In ultimul meci al zilei de la Campionatul Mondial de baschet tineret 3x3, nationala Romaniei a cedat, cu 16-18 confruntarea cu Noua Zeelanda, cei mai buni marcatori fiind: Leonard Filip 9p, Vlad Stoicoviciu 5p si Andrei Petica 2p.

In celelalte jocuri s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Letonia - Anglia 22-10
Nepal - Japonia 13-21
Turcia - Canada 14-13

Dar iata clasamentul complet dupa sase runde (nationala Romaniei a disputat 5 meciuri):

1. Letonia 11p
2. Turcia 11p
3. Noua Zeelanda 9p
4. Canada 8p
5. Germania 8p
6. Romania 7p
7. Japonia 6p
8. Anglia 6p
9. Nepal 6p

Sambata, in ultimele etape din grupa a treia,  Romania va intalni Canada (ora 12:00, ora Italiei), Anglia (ora 13:20) si Letonia (16:10).


===================================

Romania invinge Japonia la Mondiale



Romania a spart gheata la Campionatul Mondial de tineret de baschet 3x3 de la Rimini, dupa ce echipa antrenata de Hristu Sapera a invins selectionata similara a Japoniei, cu scorul 21-18 (8-8), in runda a treia din cadrul grupei a treia. In direct pe FIBA TV, tricolorii au inceput meciul in formula Vlad Stoicoviciu, Andrei Petica si Leonard Filip, primele puncte ale noastre fiind marcate prin voleibalare de coordonatorul de joc galatean. Echipa noastra a preluat apoi initiativa prin punctele marcate de Filip si Stoicoviciu si nu a mai cedat-o pana la final. Marcatorii echipei noastre au fost: Leonard Filip (12 p), Andrei Petica (5p), Florin Dascalescu (2p) si Vlad Stoicoviciu (2p).

In runda a doua, cand Romania a avut pauza, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Letonia - Germania 17-9
Anglia - Nepal 21-10
Turcia - Japonia 15-9
Noua Zeelanda - Canada 14-11.

In runda a treia s-au mai inregistrat urmatoarele rezultate:

Letonia - Nepal 21-2
Turcia - Germania 15-13
Noua Zeelanda - Anglia 20-16


Echipa noastra mai are de disputat astazi alte trei meciuri in grupa a treia, dupa urmatorul program: cu Germania (ora 16:20, ora Italiei), cu Nepal (ora 17:20) si  cu Noua Zeelanda (ora 18:00). Sambata, in ultimele etape  din grupa a treia, Romania va intalni Canada (ora 12:00, ora Italiei), Anglia (ora 13:20) si Letonia (16:10).


===================================


Romania - Turcia 18-20 in debutul Mondialului


In meciul inaugural disputat pe terenul sapte din cadrul pavilionului expozitional din Rimini, Romania a cedat cu greu in fata Turciei, cu scorul 18-20 (7-10). Pentru echipa pregatita de Hristu Sapera au marcat: Andrei Petica si Leonard Filip, cate opt puncte si Vlad Stoicoviciu 2 puncte, in vreme ce de la turci s-a remarcat Ismail Gulmez cu 8 puncte. In cadrul aceleiasi runde din grupa a treia s-au inregistrat rezultatele:

Anglia - Germania 11-21
Japonia - Letonia 13-20
Canada - Nepal 21-9.

Pentru tricolori urmeaza o zi de foc, cu inca patru partide, primul adversar fiind Japonia, de la ora 15:00 (meci transmis in direct de FIBATV, pe Youtube Channel).

Jucatorii nationalei noastre de baschet 3 la 3 au ajuns cu bine ieri dimineata pe coasta de Est a Peninsulei si au luat un prim contact cu atmosfera excelenta de la prima editiei a Campionatului Mondial de baschet tineret. Tricolorii pregatiti de Hristu Sapera s-au acomodat cu terenurile pe care vor evolua in cadrul Grupei a treia, din faza preliminara a intrecerii gazduite de Rimini. De asemenea, in pavilionul expozitional in care sunt amplasate cele sapte terenuri, delegatia Romaniei s-a intalnit si cu viitori adversari din grupa, Anglia, Germania, Japonia, Nepal, Noua Zeelanda, Letonia, Turcia si Canada.

"Toate echipele arata foarte bine, cu jucatori bine alesi, dar si noi stam foarte bine si suntem increzatori inaintea meciurilor de astazi. I-am simtit foarte motivati pe baieti", a declarat Horia Paun, managerul general al FRB, prezent la Mondialul italian.


Foto: fibatv.com

Parteneri