Foto

Romania a ocupat locul 4 la FIBA 3x3 U18 Europe Cup 2018

Selectionata masculina de juniori a Romaniei s-a clasat pe locul al patrulea in topul final al FIBA 3x3 U18 Europe Cup 2018, tinerii tricolori Victor BOGDAN, Robert NANU, Radu PETRESCU si Panaiotis PEGKAS avand evolutii deosebite de-a lungul intrecerilor care s-au derulat in week-end la Debrecen. Totodata, Victor Bogdan a fost cel mai bun marcator al competitiei continentale, cu 45 de puncte reusite in cinci partide.
 
Cea de-a patra editie a FIBA 3x3 U18 Europe Cup 2018 a adus baschetului romanesc si cea mai buna clasare din istoria intrecerilor juvenile din circuitul continental 3x3, nationala de juniori a Romaniei reusind sa obtina locul al patrulea in topul continental. Cu trei victorii si doua infrangeri adunate in cadrul intrecerilor de la Debrecen, tinerii tricolori Victor BOGDAN, Robert NANU, Radu PETRESCU si Panaiotis PEGKAS au fost foarte aproape de o medalie continentala, insa Serbia si Spania s-au dovedit mai puternice in meciurile eliminatorii. De altfel, Romania a avut un parcurs foarte bun pana in semifinale, tricolorii reusind sa castige Grupa B cu punctaj maxim dup ace au dispus de incomoda selectionata a Greciei, in prelungiri, cu scorul de 18-17, dar si de puternica nationala a Spaniei, cu scorul de 21-13. Cele doua victorii ne-au adus prima pozitie in clasamentul Grupei B si calificarea in faza meciurilor eliminatorii. In faza superioara, Romania a dat piept in sferturile de finala cu redutabila selectionata a Rusiei, dar Victor Bogdan & Comp. au reusit sa obtina o noua victorie, de aceasta data cu scorul de 20-17. Prezenta in premiera in semifinalele europene, Romania a intalnit redutabila nationala a Serbiei iar dupa un joc dominat destul de clar de adversarii nostri, tricolorii au cedat cu 13-21. In ultimul meci pentru medaliile de bronz, intr-o reeditare a disputei din Grupa B, Romania a dat din nou ochii cu selectionata Spaniei. De aceasta data, insa, oboseala si-a spus clar cuvantul si Romania a cedat cu scorul de 12-21. In pofida acestui esec, nationala noastra juvenila obtine cea mai valoroasa performanta la nivelul echipelor de junior, clasandu-se pe locul al patrulea in topul continental.
Totodata, trebuie sa remarcam faptul ca Victor Bogdan a fost cdel mai bun marcator al competitiei, cu 45 de puncta reusite in cinci partide, sportivul nostru fiind urmat in clasament de Mate Mokanszki (Ungaria, cu 40 puncte) si de Njegos Milovic (Serbia, 33 puncte).
 
Mai multe detalii despre competia care s-a derulat la Debrecen pe site-ul oficial http://www.fiba.basketball/3x3u18europe/2018.

Parteneri