Foto

Romania a ocupat locul 7 la Mondialele U18 de baschet 3x3!

Echipa masculina a Romaniei s-a clasat pe locul 7 la finalul Campionatului Mondial U18 de baschet 3x3, tinerii nostri tricolori fiind opriti din cursa spre trofeu de selectionata Spaniei, care s-a impus cu 18-17 in sferturile de finala. In competitia similara feminina, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 21.
 
Echipa masculina a Romaniei, formata din tinerii baschetbalisti Nandor Kuti, Bogdan Nicolescu, Amedeo Casale si Andrei Iliescu, s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial U18 de baschet 3x3, intreceri care s-au incheiat duminica seara la Debrecen. Dupa un parcurs foarte bun in prima faza a competitiei mondiale, unde au ocupat locul secund in Grupa B, si dupa ce au trecut cu brio de primul “examen” eliminatoriu, depasind Brazilia, tricolorii pregatiti de antrenorul Razvan Cenean au dat ochi in ochi, in sferturile de finala, cu puternica selectionata a Spaniei. La capatul unui joc tensionat si foarte echilibrat, cu aparari agresive si cu reusite ofensive deosebite, echipa Romaniei s-a vazut nevoita sa se incline in fata adversarilor, cedand intr-un final incandescent cu scorul de 17-18. In urma acestui rezultat si tinand cont de criteriile FIBA, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 7, avand satisfactia, insa, de a se fi pozitionat inaintea unor echipe redutabile, precum SUA (8), Polonia (9), Germania (11), Ungaria (13) sau Turcia (15). Reamintim ca nationala noastra a acumulat in cadrul celei de-a patra editii a Mondialelor U18 de baschet 3x3 de la Debrecen cinci victorii si doua infrangeri.
In intrecerea similara feminina, echipa Romaniei, formata din Alina Podar, Ana Ferariu, Timeea Peter si Andreea Cretu, s-a clasat pe locul 21, dupa ce a fost nevoita sa se opreasca in prima faza, unde a ocupat locul 5 in Grupa C, cu o singura victorie.
 
Mai multe informatii despre meciuri si clasamentele finale ale intrecerii mondiale pot fi vizualizate pe www.fiba.com/3x3U18WC/2015/.

Parteneri