Foto

Romania a ocupat locul 8 la FIBA U16 European Championship, Division B, Sarajevo 2018

Reprezentativa masculina de cadeti a Romaniei a cedat sambata in fata selectionatei similare a Marii Britanii, cu scorul de 76-80, si s-a clasat pe locul 8 in clasamentul final al FIBA U16 European Championship, Division B, Sarajevo 2018. Nationala Rusiei s-a impus in finala in fata Bosniei&Hertegovina, cu scorul de 83-77, si a obtinut laurii intrecerilor continentale de la Sarajevo, iar Macedonia a obtinut medaliile de bronz dupa ce a dispus in finala mica de Cehia, cu scorul de 84-66.
 
Dupa o evolutie contanta si buna in grupe, faza in care a adunat patru victorii si o infrangere, nationala masculina de cadeti a Romaniei a acces de pe prima pozitie a Grupei A in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship, Division B, Sarajevo 2018. Din nefericire, in primul meci din fazele eliminatorii, Romania s-a poticnit in disputa cu Macedonia si a cedat cu greu, cu scorul de de 71-74, parasind astfel lupta pentru promovarea in primul esalon continental. In grupa valorica 5-8, nationala pregatita de antrenorul Florin Nini a dat ochii cu incomoda reprezentativa a Islandei, iar tinerii nostri tricolori au fost de nerecunoscut si au cedat in fata nationalei nordice cu scorul de 59-73. Acest esec a impins nationala Romaniei sa joace ultima disputa din cadrul intrecerilor continentale pentru locurile 7-8, impotriva selectionatei Marii Britanii, o echipa pe care o depasise in Grupa A cu scorul de 92-70. Evolutia foarte buna a tricolorilor nostri din faza grupelor nu s-a mai repetat iar Romania a fost nevoita sa se recunoasca invinsa in cele din urma de Marea Britanie, cu scorul de 76-80, dupa un joc echilibrat in care britanicii au inclinat balanta victoriei in favoarea lor abia in ultimele secunde.
Toate statisticile oficiale si rezultatele obtinute de nationala Romaniei la Sarajevo pot fi vizualizate pe pagina oficiala - http://www.fiba.basketball/europe/u16b/2018/team/Romania
 
Lupta pentru promovarea in primul esalon european a fost castigata de Rusia, Bosnia&Hertegovina si Macedonia, cele trei nationale urcand in ordine pe podiumul competitiei gazduite de Sarajovo. Rusia s-a impus in finala in fata Bosniei&Hertegovina, cu scorul de 83-77, iar Macedonia a dispus in finala mica de Cehia, cu scorul de 84-66.

Parteneri