Foto

Romania a rezistat Georgiei doar 32 de minute

Reprezentativa masculina a Romaniei a fost invinsa in aceasta seara, la Sibiu, de catre selectionata similara a Georgiei, cu scorul de 91-74, intr-un joc contand pentru etapa a VI-a din Grupa D a fazei de calificare la Eurobasket 2013. In ciuda faimei adversarilor, care aveau in lot si doi jucatori de NBA (Pachulia si Senghelia), alaturi de alte vedete europene consacrate, tricolorii pregatiti de Mladen Ostojic si Sorin Hartman nu s-au lasat intimidati si au jucat de la egal, reusind sa mentina echilibrul in primele trei sferturi (21-24, 18-23, 20-22). De altfel, cu o ofensiva in care baschetbalistii nostri pareau ca stapanesc foarte bine reusitele de la mare distanta (13 cosuri din 31 de incercari - 41,9%) si cu o defensiva care a incurcat de multe ori planurile adverse, Romania a tinut aproape de Georgia pina in minutul 32, cand tabela indica un avantaj infim pentru oaspeti: scor 65-69. Mai experimentati, georgienii au reusit gratie vedetei Senghelia sa se desprinda in invingatori pe final, in vreme ce publicul sibian, din nou admirabil pe toata durata jocului, a incerca din rasputeri sa sprijine echipa noastra intr-o revenire spectaculoasa. Fluierul final al jocului a consemnat scorul de 91-74 in favoarea Georgiei, o diferenta care nu reflecta in cele din urma realitatea din teren, asa cum avea sa precizeze si principalul marcator al echipei noastre, Andrei Mandache.
Si daca tot am mentionat de date statistice, sa mentionam ca pentru echipa noastra au punctat:
MANDACHE - 22 p, 5x3, 2 rec, 4 pase, 2 int
PAUL - 14 p, 3x3, 1 rec, 4 pase
ANDREI - 11 p, 3x3, 1 rec, 1 int
NICOARA - 10 p, 1x3, 11 rec, 4 pase, 2 int
MOLDOVEANU - 7 p, 1x3, 4 rec, 3 pase, 1 int
SILVASAN - 4 p, 3 rec, 3 pase
DRAGUSIN - 3 p, 2 rec
BACIU - 3 p, 4 rec
Au mai jucat: CALOTA, JUCAN si POPESCU

Declaratii la cald:

Igor Kokoskov (antrenor principal Georgia)
"Este o victorie foarte mare pentru noi. Am venit aici sa castigam, deoarece era ultima noastra sansa de a ne mentine in cursa calificarii. Stiam ca vom intalni o echipa buna, cu jucatori tineri si talentati, si ca vom avea un joc foarte greu. Am sperat ca vom castiga si am crezut in aceasta pina la final. Cred ca diferenta s-a realizat in finalul sfertului al patrulea, cand am reusit sa speculam prompt cateva greseli ale defensivei gazdelor. Ne asteapam la o replica foarte puternica si trebuie sa recunosc ca victoria este cu atat mai importanta cu cat am obtinut-o in conditii dificile, avand in lot mai multe accidentari. Atat Pachulia, cat si Matiashvili, sunt in recuperare dupa ce au reclamat probleme medicale, dar sper ca pina la urmatoarele jocuri sa avem tot lotul valid."

Mladen Ostojic (antrenor principal Romania)
"Am intalnit un adversar extrem de puternic, cu jucatori deosebiti si cu un american foarte valoros. Trebuie sa recunosc ca noi am jucat mai bine in Georgia iar in aceasta seara am avut probleme individuale in defensiva. Am incercat sa dam tot ce am avut mai bun, dar trebuie sa ramanem concentrati 100% in aparare pe toata durata jocului. De altfel, cred ca tocmai aceste minusuri din aparare au facut diferenta. Felicit echipa Georgiei pentru victorie!"
 

Tomike Shengelia (extrema de forta a Georgiei, principalul marcator)
"Pentru noi victoria din aceasta seara reprezinta o performanta notabila, venita dupa esecul neasteptat din Olanda. Am incercat inca de la inceput sa avem o defensiva foarte buna, prin care sa anihilam piesele lor importante, si cred ca in mare parte am reusit. Romania a fost un adversar extrem de incomod, care n-a cedat decat in ultimele minute de joc. Acum, urmeaza trei jocuri capitale pentru calificarea la Eurobasket 2013 si urmatorul joc devine foarte important. Trebuie sa ne gandim atent la fiecare joc care ne-a mai ramas si sa nu pierdem sansa de a ne califica."

Andrei Mandache (coordonatorul de joc al Romaniei, principal marcator al echipei)
"Am avut un joc extrem de dificil. Am intalnit in aceasta seara o echipa extrem de experimentata, care, din pacate pentru noi, a controlat jocul pe toata durata regulamentara. In final, ati vazut ca diferenta s-a vazut pe tabela de marcaj. Chiar daca scorul final putem sa spunem ca este oarecum mincinos, deoarece s-au distanta abia in ultimele minute, important este rezultatul. Am avut multe oscilatii in joc, cu faze deosebite dar si cu momente foarte slabe, mai ales in defensiva, si asta ne-a costat in cele din urma. Iar in final am si cazut fizic..."

Zaza Pachulia (pivotul Georgiei, accidentat)
"Pentru noi, foarte important era sa castigam ca sa ne pastram sansele de calificare. Personal, am avut ceva probleme si nu am riscat. Mai sunt trei jocuri importante in economia calificarii si ma bucur ca am castigat in aceasta seara. Am fost concentrati din primul pina in ultimul minut de joc si cred ca in asta a constat reteta succesului."

Parteneri