Foto

Romania a trecut si de Tunisia la turneul amical de la Sibiu

Reprezentativa de seniori a Romaniei a inregistrat a doua victorie in cadrul Turneului International gazduit de Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, dupa ce baschetbalistii nostri pregatiti de antrenorii Marcel Tenter, Milorad Perovic si Claudiu Fometescu, s-au impus in aceasta seara in fata selectionatei similare a Tunisiei, cu scorul de 59-47 (10-17, 16-9, 6-8, 27-13). In cealalta partida, Olanda a trecut de Elvetia, cu scorul de 68-59, astfel ca partida de duminica seara, dintre selectionatele Romaniei si Olandei, care va incepe de la ora 20:00 si va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 1, va decide castigatoarea turneului amical de la Sibiu.
 
Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu a gazduit in aceasta seara meciurile rundei a doua din cadrul turneului international care a avut la start nationalele Romaniei, Elvetiei, Olandei si Tunisiei. Ca si in ziua inaugurala, reprezentativele Romaniei si Olandei si-au trecut in cont a doua victorie, dispunand de oponentele Tunisia, respectiv Elvetia, astfel ca, maine seara, confruntarea dintre cele doua nationale care nu au cunoscut gustul infrangerii in primele doua zile va decide castigatoarea turneului de la Sibiu. Astazi, in deschiderea meciului sustinut de tricolorii nostri impotriva Tunisiei, selectionata Olandei a dispus de Elevetia, cu scorul de 68-59, la capatul unui joc destul de echilibrat, in care reprezentantii „Tarii Lalelelor” au facut diferenta in ultimul sfert. De la ora 20:00, au intrat sub lumina reflectoarelor din Sala Sporturilor „Transilvania” nationalele Romaniei si Tunisiei. Dupa un debut dominat de africani, baschetbalistii romani au reusit sa echilibreze jocul, atat pe teren, cat si pe tabela, astfel ca la pauza cele doua combatante au intrat la vestiare la egalitate, scor 26-26. La reluare, echilibrul s-a mentinut in urmatoarele zece minute pe teren, ambele echipe gresind foarte mult in atac, dar exceland in aparare, asa ca Tunisia intra in ultimul sfert cu un mic avans de doua puncte: 32-34. Mult mai motivati si cu solutii mai viabile in atac, componentii nationalei Romaniei impun un ritm mult mai alert in ultima parte si se distanteaza pe tabela, fluierul final consemnand victoria tricolorilor, cu scorul de 59-47, care i-au facut, astfel, un frumos cadou antrenorului Marcel Tenter, fostul mare international roman implinind azi 45 de ani.
Conform datelor oficiale, punctele reprezentativei Romaniei au fost realizate de TUDOR (11 p, 2 rec), GUTOAIA (10 p, 3 rec), BACIU (8 p, 2 rec, 1 int), SILVASAN (8 p, 2x3, 3 rec), MOLDOVEANU (7 p, 1x3, 4 rec, 1 int), PAUL (6 p, 2 rec, 1 pasa), TIBIRNA (4 p, 1x3), POPA-CALOTA (4 p, 1 rec, 1 pasa), JUCAN (1 p, 1 rec). Au mai evoluat SZIJARTO (1 rec), TOROK (1 rec) si DRAGOS.
De la tunisieni s-a remarcat Abbassi (13 p, 2 rec).
Mai jos va prezentam clasamentul intermediar al turneului, precum si programul de meciuri din ultima runda:
1. Olanda – 4 puncte (2 victorii; + 18)
2. Romania – 4 puncte (2 victorii; + 17)
3. Elvetia – 2 puncte (2 infrangeri; - 14)
4. Tunisia – 2 puncte (2 infrangeri; -21)
 
27.07.2014
Tunisia – Elvetia (ora 17:45)
Olanda – Romania (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT 1)

Foto - credit Ovidiu Matiu

Parteneri