Foto

Romania candideaza la organizarea unei grupe a Eurobasket 2017!

Federatia Romana de Baschet a aplicat in urma cu o saptamana pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, fiind pentru prima oara in istoria baschetului cand un oras din Romania ar putea gazdui meciurile unei faze din turneul final continental masculin.
Astazi, dupa ce au fost studiate toate dosarele transmise la sediul FIBA pana la data limita de depunere, forul european de specialitate a anuntat ca cinci tari si-au depus candidatura pentru organizarea meciurilor de la Eurobasket 2017. Conform anuntului oficial al FIBA, pe lista celor care si-au exprimat intentia de a organiza turneul final din 2017 se afla ROMANIA, Turcia, Polonia, Finlanda si Israel. Astfel, Romania a devenit candidata oficial la organizarea meciurilor dintr-o grupa a Eurobasket 2017, decizia finala urmand sa fie anuntata in urma sedintei Board-ului FIBA din 12 decembrie 2015. Sedinta la care vor fi analizate atat dosarele depuse de Romania, Turcia, Israel, Polonia si Finlanda, cat si rapoartele realizate de specialistii FIBA in urma inspectiilor din cele cinci tari.
Este un lucru extraordinar ca FIBA ne-a aceptat oficial candidatura, in premiera, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017. Este o mare provocare atat pentru baschetul romanesc, dar si pentru Romania. Concuram cu alte patru tari de traditie in baschetul continental, dar suntem optimisti si speram sa aducem Eurobasket 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Asteptam cu nerabdare atat inspectia FIBA, cat si sedinta Board-ului forului european din data de 12 decembrie”, a declarat Horia Paun, presedintele FRB, la putin timp dupa ce FIBA a realizat anuntul oficial.
Vezi anuntul oficial - lhttp://www.fibaeurope.com/season_2015.coid_Sa3IB7ZSI0YlsgLyvobg83.articleMode_on.html

Parteneri