Foto

Romania continua lupta pentru accederea in semifinalele Europenelor U18 de la Bucuresti

Dupa parcursul ireprosabil din prima faza a Campionatului European U18, Divizia B, intreceri care se deruleaza in aceste zile in Arena de Baschet si Sal Polivalenta Dinamo din Bucuresti, reprezentativa de junioare a Romaniei si-a obtinut dreptul de a evolua in Grupa E din seria valorica 1-8, urmand sa intalneasca selectionatele similare ale Turciei si Suediei, clasate pe primele doua pozitii in Grupa A. Maine, de la ora 18:15, tinerele tricolore pregatite de antrenorii Madalin Piperea, Liviu Manea si Romela Cristea vor primi replica Turciei in Arena de Baschet, iar joi, de la ora 18:00, tot in sala FRB, vor da ochii cu puternica nationala a Suediei.
 
Patru victorii din patru meciuri disputate in Grupa B a Campionatului European U18, Divizia B, si nationala Romaniei a reusit sa acceada in seria valorica 1-8, dar si sa-si pastreze statutul de echipa neinvinsa in prima faza a intrecerii continentale, statut pe care l-au pastrat inca trei participante, Suedia, Slovacia si Letonia. Cum era si firesc, cele patru reprezentative au si castigat cele patru grupe din prima faza a competitiei care se deruleaza in aceste zile in Bucuresti, calificandu-se in faza superioara alaturi de echipele clasate pe locurile 2, respectiv Turcia, Danemarca, Germania si Bosnia&Hertegovina. Conform sistemului competitional anuntat de FIBA, in faza urmatoare, primele opt echipe care continua lupta pentru trofeu, dar mai ales pentru promovarea in primul esalon continental, sunt impartite in alte doua grupe de cate patru, intrand in aceasta faza si cu rezultatul meciului direct din faza preliminara.
La putin timp dupa ce a castigat si ultimul meci din Grupa B impotriva Islandei, antrenorul principal Madalin Piperea s-a declarat multumit de prestatia de anasmblu a tricolorelor si a atras atentia ca urmeaza meciuri mult mai dificile, cu adversare care provin din primul esalon. “Suntem bucurosi ca am reusit pana acum sa etalam un baschet in viteza, bazat in principal pe o aparare deosebita si pe un joc colectiv. Am avut un parcurs deosebit, si, asa cum spuneam si la inceputul intrecerilor, daca vom fi concentrati si vom lupta pentru fiecare minge din primul pana in ultimul minut, vom reusi sa avem si rezultate bune. Iar pana acum, cu exceptia unor momente din seara asta pe care le pun pe seama tineretii, am demonstrat ca meritam atat pozitia de lider neinvins in Grupa B, cat si locul in seria valorica 1-8. Evident ca ne vom bucura pentru calificare, sunt totusi patru victorii din patru meciuri la Europene, dar trebuie sa fim constienti ca greul abia de acum incepe; in faza urmatoare vom intalni doua echipe foarte puternice, Suedia si Turcia, care anul trecut au jucat in primul esalon european. Vor fi meciuri foarte grele si cu un plus de incarcatura emotionala, dar sper ca publicul sa ne sustina asa cum a facut-o pana acum si sa fie in continuare al saselea jucator al nationalei!”, a declarat antrenorul Madalin Piperea, care are incredere in potentialul echipei sale si crede ca Romania poate face in continuare o figura frumoasa in plan european. “Tine de noi sa ne autodepasim, sa muncim din greu si sa compensam prin agresivitate in aparare diferenta de talie care va exista intre noi si adversarele din Turcia si Suedia. Pornim cu o victorie in Grupa E si cred ca acest lucru conteaza, fiind si un avantaj moral. Este nevoie ca fiecare dintre noi sa dea tot ce are mai bun si cred ca avem potentialul necesar sa obtinem un rezultat deosebit la final”, a concluzionat tehnicianul tricolorelor.
Astfel, tinand cont de sistemul competitional pentru seria valorica 1-8, sa precizam ca Romania va juca in Grupa E, alaturi de Suedia, Turcia si Danemarca, in vreme ce in Grupa F se vor confrunta Slovacia, Letonia, Germania si Bosnia&Hertegovina, toate meciurile pentru calificarea in semifinale urmand sa se dispute in Arena de Baschet. In aceste conditii, dupa ce astazi au beneficiat de o zi de pauza, in care au efectuat doar antrenamente tehnico-tactice, de maine, cele 20 de nationale prezente in Bucuresti revin pe parchet pentru a continua competitia dupa urmatorul program:
 
05.08.2015
Albania – Irlanda (ora 11:30, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa I, locurile 17-20)
Islanda – Cipru (ora 11:30, Arena de Baschet, Grupa I, locurile 17-20)
Belarus – Luxemburg (ora 13:45, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa G, locurile 9-16)
Suedia – Danemarca (ora 13:45, Arena de Baschet, Grupa E, locurile 1-8)
Elvetia – Grecia (ora 16:00, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa G, locurile 9-16)
Slovacia – Bosnia (ora 16:00, Arena de Baschet, Grupa F, locurile 1-8)
Finlanda – Bulgaria (ora 18:15, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa H, locurile 9-16)
Romania – Turcia (ora 18:15, Arena de Baschet, Grupa E, locurile 1-8)
Ucraina – Anglia (ora 20:30, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa H, locurile 9-16)
Germania – Letonia (ora 20:30, Arena de Baschet, Grupa F, locurile 1-8)
 
06.08.2015
Grecia – Belarus (ora 13:30, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa G, locurile 9-16)
Danemarca – Turcia (ora 13:30, Arena de Baschet, Grupa E, locurile 1-8)
Anglia – Finlanda (ora 15:45, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa H, locurile 9-16)
Letonia – Slovacia (ora 15:45, Arena de Baschet, Grupa F, locurile 1-8)
Luxemburg – Elvetia (ora 18:00, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa G, locurile 9-16)
Romania – Suedia (ora 18:00, Arena de Baschet, Grupa E, locurile 1-8)
Bulgaria – Ucraina (ora 20:15, Sala Polivalenta Dinamo, Grupa H, locurile 9-16)
Bosnia – Germania (ora 20:15, Arena de Baschet, Grupa F, locurile 1-8)
 
Reamintim ca primele doua clasate din Grupa E si Grupa F vor obtine calificarea in “careul de asi” si vor continua batalia pentru promovarea in elita europeana, in vreme ce urmatoarele clasate din aceste grupe vor juca pentru locurile 5-8.

Parteneri