Foto

Romania in urnele pentru calificarile la EuroBasket 2013

La finalul sedintei Board-ului FIBA-Europe au fost facute public atat numele tarilor care vor intra in cele sase urne de la tragerea la sorti a jocurilor din calificarile pentru EuroBasket 2013, cat si datele de disputare si sistemul competitional.

Romania, in urna a cincia pentru grupele de calificare la EuroBasket 2013

Pentru Campionatul European al seniorilor, care va avea loc in Slovenia, in perioada 4-22 septembrie 2013, sunt calificate direct la turneul final opt echipe: Spania, Franta, Rusia, Macedonia, Lituania, Grecia, Slovenia si Marea Britanie. La tragerea la sorti a jocurilor din cadrul grupelor de calificare la EuroBasket 2013, care va avea loc in data de 4 decembrie 2011, in localitatea germane Freising, vor fi introduce in urne numele a 31 de tari, printre care si Romania. Conform FIBA-Europe, cele 31 de echipe nationale se vor lupta in calificari pentru 16 pozitii ramase vacante la EuroBasket 2013, urmand sa fie distribuite in cinci grupe de cinci si o grupa de sase (se califica primele doua echipe din fiecare serie si cele mai bune patru echipe de pe locul 3) . Dar iata si componenta urnelor:

Urna I:
Serbia, Turcia, Germania, Finlanda, Georgia, Croatia
Urna II: Ucraina, Bulgaria, Polonia, Bosnia&Herzegovina, Israel, Italia
Urna III: Muntenegru, Letonia, Belgia, Portugalia, Ungaria, Suedia
Urna IV: Cehia, Estonia, Olanda, Elvetia, Austria, Azerbaijan
Urna V: Belarus, Slovacia, ROMANIA, Albania, Luxemburg, Cipru
Urna VI: Islanda

FIBA-Europe a mai anuntat ca a stabilit componenta urnelor in urma rezultatelor obtinute in ultimii ani, precum si ca jocurile din grupele de calificare vor avea loc in perioada 15 august – 11 septembrie 2012. La turneul final EuroBasket 2013 vor participa 24 de echipe.

Romania, in urna a patra pentru grupele de calificare la EuroBasket Women 2013

 
Pentru Campionatul European al senioarelor, care va avea loc in Franta, in perioada 15-30 iunie 2013, sunt calificate direct sase echipe: Rusia, Turcia, Franta, Cehia, Croatia si Marea Britanie. La tragerea la sorti a jocurilor din cadrul grupelor de calificare la EuroBasket Women 2013, care va avea loc in data de 4 decembrie 2011, in localitatea germane Freising, vor fi introduce in urne numele a 26 de tari, printre care si Romania. Conform FIBA-Europe, cele 26 de echipe nationale se vor lupta pentru 10 pozitii ramase vacante la EuroBasket Women 2013, urmand sa fie distribuite in patru grupe de cinci si o grupa de sase (se califica primele douaechipe din fiecare serie). Dar iata si compenenta urnelor:

Urna I:
Muntenegru, Lituania, Letonia, Belarus, Spania
Urna II: Polonia, Grecia, Slovacia, Germania, Israel
Urna III: Ungaria, Italia, Serbia, Bulgaria, Olanda
Urna IV: Ucraina, Finlanda, ROMANIA, Belgia, Estonia
Urna V: Suedia, Slovenia, Elvetia, Bosnia&Herzegovina, Luxemburg
Urna VI: Portugalia

FIBA-Europe a mai anuntat ca a stabilit componenta urnelor in urma rezultatelor obtinute in ultimii ani, precum si ca jocurile din grupele de calificare vor avea loc in perioada 13 iunie – 14 iulie 2012. La turneul final EuroBasket Women 2013 vor participa 16 echipe.

Parteneri