Foto

Romania inainte de meciul decisiv cu Israel

Baschetul feminin romanesc se afla in fata unui examen extrem de dificil, reprezentativa noastra tricolora pregatita de selectionerul Miroslav Popov urmand sa evolueze, sambata, 19 noiembrie 2016, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, cu incepere de la ora 20:00, impotriva selectionatei similare a Israel. O partida care se anunta a fi cruciala pentru economia calificarii, “Acvilele” avand nevoie de victorie pentru a continua cu sanse reale drumul spre FIBA Eurobasket Women 2017. Cu trei zile inaintea meciului care va fi transmis in direct de TVR HD si TVR 2, trei dintre componentele nationalei Romaniei, Gabriela Marginean, Sonia Ursu si Ashley “Gianina” Walker, insotite de antrenorul Miroslav Popov si team-managerul Traian Racu, au prefatat marea confruntare de sambata in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.    
 
Meciul cu Israel este intr-adevar unul crucial. Este foarte important ca ne simtim bine la Cluj si sper ca suporterii sa ne fie din nou alaturi, asa cum au facut-o si la meciurile precedente. Ne dorim mult calificarea la turneul final si cred ca putem sa o obtinem prin forte proprii. Pentru ca avem un potential foarte bun ca echipa si nu neaparat pentru ca am invins Israel chiar la Tel Aviv, acum un an. Ne va ajuta si asta la moral, dar important este ca avem sanse si credem foarte tare in victorie. Suntem fericite ca suntem impreuna, avem un nucleu foarte bun, atmosfera este deosebita si speram la un nou meci bun în fata unui public senzational", a declarat capitanul nationalei Romaniei, Gabriela Marginean, care a concluzionat: “Ar fi superb sa ne bucuram de victorie impreuna cu suporterii, asa cum am facut-o acum un an dupa meciul cu Bosnia&Hertegovina!” La randul sau, Sonia Ursu, una dintre jucatoarele de mare valoare ale noului val, a subliniat la randul sau importanta sustinerii publicului. “Am venit cu un tonus mult mai bun de la noua mea echipa (n.n. - Nymburk) si ma simt foarte bine alaturi de colege. Simt o mandrie deosebita de fiecare data cand sunt convocata la echipa nationala si vreau sad au totul pe teren. Ne dorim foarte mult sa castigam si sunt convinsa ca sambata seara putem face ca publicul sa fie din nou fericit. Ne dorim sa avem din nou o sala plina, cu foarte multi suporteri, care au demonstrat si la meciurile precedente ca pot fi al saselea jucator al nationalei. Am simtit asta pe teren si este foarte important ca publicul sa ne fie din nou alaturi. Haideti la sala! Hai Romania!”, a fost mesajul Soniei Ursu pentru fanii baschetului romanesc si nu numai.
Pentru prima data in istoria baschetului romanesc, sambata, la meciul cu Israel, tricoul cu tricolor va fi imbracat si de o sportiva naturalizata, americanca Ashley “Gianina” Walker urmand sa joace pentru nationala Romaniei. “Sunt foarte fericita sa ma aflu aici, este o echipa frumoasa, extraordinara, iar toate fetele muncesc foarte mult si sunt jucatoare valoroase. Sunt recunoscatoare pentru toate eforturile facute pentru mine ca sa obtin cetatenie si sa pot juca pentru Romania. Chiar daca nu am jucat pana in prezent, am urmarit meciurile Romaniei, fetele au mai castigat si inainte iar eu sunt aici pentru a ajuta la o noua victorie. Decizia mea de a juca pentru Romania i se datoreaza mult Gabrielei Marginean, care este prietena mea si pe care o apreciez foarte mult. In prezent, fiind colege de camera, ma ajuta sa invat cat mai multe in limba romana. Am ascultat deja si imnul national si sambata va canta si pentru mine… Cred ca sambata va fi un spectacol superb, pentru ca am vazut ce public minunat este la Cluj-Napoca”, a spus Walker, adaugand ca are un cuvant in limba romana pe care l-a invatat foarte bine in ultimele zile. “Schimba! Schimba! La antrenamente deja l-am folosit si imi place. Repet, pentru mine este o mandrie sa joc intr-o echipa care va avea o tara intreaga in spate. Una este sa joci pentru o echipa de club si alta este sa joci pentru o echipa nationala. Sambata vom castiga!", a mai declarat Walker.
Oarecum ingandurat de problemele medicale pe care le intampina doua dintre componentele de baza, Florentina Pascalau si Claudia Pop fiind in plina perioada de recuperare dupa accidentari suferite la echipele de club, antrenorul principal Miroslav Popov a declarat, insa, ca este foarte multumit de modul in care se pregatesc “Acvilele” pentru meciurile cu Israel si Turcia. "Este o partida decisiva pentru calificare. Noi sau Israel. Nu exista o varianta de mijloc. Orice antrenor este ingandurat inainte de un meci atat de important, dar treaba noastra este sa invingem Israel. Cred cu tarie in potentialul jucatoarelor, cred in ele si dupa ce am vazut cum raspund la pregatire si cat de mult isi doresc victoria. Cred ca putem sa castigam sambata cu Israel iar apoi vom merge in Turcia sa ne jucam sansa pana la capat. Este foarte dificil, dar fetele au tarie de caracter. Au demonstrat asta si la meciul din tur, cand am castigat in Israel. Sambata speram din suflet sa fim la fel de bucurosi cum am fost acum un an dupa victoria de la Tel Aviv. Din pacate, pentru moment sunt ingandurat si pentru ca le avem pe Claudia Pop si Flori Pascalau nerefacute total, dar speram sa poata juca sambata. Este foarte mare nevoie de ele si sunt convins ca vor fi pe teren pentru a pune umarul la victoria Romaniei!", a mentionat Miroslav Popov, care se va decide abia vineri seara asupra lotului de 12 sportive pentru intalnirea cu Israel.
 
Vicecampioanele Europei premiate de Banca Transilvania

 
Prezent in sala, la finalul conferintei de presa, directorul general al Bancii Transilvania, Omer Tetik, a tinut sa recompenseze una din marile performante realizate in aceasta toamna de nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei, Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Anca Sipos si Andra Haas reusind sa cucereasca medaliile de argint la Campionatele Europene de baschet 3x3 de la Bucuresti. “Este o performanta deosebita si ne bucuram ca putem fi partasi. De cand am semnat parteneriatul cu FRB au aparut deja cateva rezultate deosebite si suntem mandri ca putem fi alaturi de aceste sportive deosebite”, a mentionat Tetik, care a oferit fiecarei vicecampioane europene din partea Bancii Transilvania un cec in valoare de 1.000 de euro, recompensa urmand sa fie dublata de Federatia Romana de Baschet. “Si eu ma consider deja adoptat de Romania, asa ca acum suntem doi care sunt in aceasta echipa minunata”, s-a adresat Omer Tetik americancei Ashley Walker, dupa care le-a urat mult succes “Acvilelor” pentru ultimele meciuri din campania de calificare la FIBA Eurobasket Women 2017, precizand ca “intreaga familie Tetik va fi in sala si va striga Hai Romania!”.
 
Cum poti cumpara bilete la meciul Romania - Israel
 
Venind in intampinarea suporterilor, inca de acum o luna au fost puse in vanzare biletele pentru marea confruntare decisiva dintre Romania si Israel, din 19 noiembrie, pretul tichetelor fiind unul accesibil – in functie de loc si de sector, poti cumpara un bilet cu numai 10 lei, 15 lei sau 20 de lei. Biletele de acces pot fi achizitionate direct de la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca (vineri, de la ora 12 si sambata tot de la ora 12) sau de pe platforma electronica myticket.ro - https://www.myticket.ro/np/events/22/baschet-romania-israel-sala-polivalenta-19-noiembrie-2016.html. Totodata, suporterii au parte si de o promotie deosebit de atractiva, anuntata pe myticket.ro:
- daca ai comandat sau urmeaza sa comanzi bilete pentru evenimentul masculin EuroBasket 2017 de anul viitor, de la Cluj-Napoca, primesti GRATUIT si o invitatie la meciul feminin Romania-Israel, de pe 19 noiembrie 2016! Comanda pe aceasta pagina bilete pentru meciul Romania-Israel si trece la date de contact ACEEASI ADRESA DE EMAIL pe care ai folosit-o cand ai cumparat bilete la meciurile “Vulturilor” la EuroBasket 2017. Iti vor fi generate imediat biletele gratuite la meciul “Acvilelor”!

O singura varianta: victoria!
 
Inaintea meciurilor din ultimele doua etape, clasamentul Grupei H arata astfel:

1. Turcia – 7 puncte
2. Israel – 6 puncte
3. Romania – 6 puncte
4. Bosnia&Hertegovina – 5 puncte

Reamintim ca, in tur, Romania a castigat disputa cu Israel, in deplasare, cu scorul de 78-77.
In afara jocului decisiv cu Israel, “Acvilele” mai au de sustinut o ultima confruntare in Grupa H, urmand sa evolueze in data de 23 noiembrie pe terenul liderului, puternica nationala a Turciei.

Conform criteriilor de calificare, ocupantele primei pozitii in fiecare dintre cele noua grupe de calificare, precum si cele mai bune sase echipe clasate pe locurile doi, vor obtine biletele pentru Eurobasket Women 2017. Departajarea echipelor clasate pe locurile 2 se va face prin realizarea unui clasament separate, cu toate echipele situate pe aceasta pozitie in cele noua grupe, urmand sa se tina cont de rezultatele inregistrate in disputele cu echipele de pe locurile 1 si 3 si anulandu-se rezultatele cu adversarele de pe pozitia a patra.

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Parteneri