Foto

Romania incheie campania de calificare la Eurobasket Women 2013 in fata propriilor fani

Reprezentativa de senioare a tarii noastre a ajuns inaintea ultimei partide din Grupa D a preliminariilor pentru Europeanul de anul viitor. Sambata, 14 iulie, la Targoviste, elevele lui Dan Fleseriu vor intalni Bulgaria, intr-un duel al orgoliilor, pentru evitarea ultimei pozitii din grupa.

Actuala campanie a fost prima de cand FIBA Europe a desfiintat diviziile valorice, dand sanse tuturor tarilor de a ajunge la turneul final. In ciuda faptului ca a pierdut doua jucatoare valoroase chiar inaintea debutului preliminariilor, Florina Pascalau si Claudia Pop suferind accidentari grave, Romania a inceput curajos campania, intr-o grupa in care mai nimeni nu ii dadea vreo sansa. Tricolorele au invins Suedia, echipa care avea sa castige grupa, fetele noastre fiind singura echipa care a reusit sa ia 2 puncte in fata puternicelor scandinave.

Au urmat infrangeri in Germania si acasa, cu vedetele Spaniei, apoi o victorie mobilizatoare in Bulgaria. La acel moment, Romania pastra inca sanse de calificare. A urmat esecul din Suedia, care a pecetluit insa destinul echipei in aceasta campanie: Romania rata calificarea la Campionatul European, acolo unde nu a mai ajuns din 2007. Deziluzia fetelor s-a vazut si in jocurile urmatoare, cu Germania si, apoi, in Spania.

Sambata, la Targoviste, tinerele jucatoare ale Romaniei merita aplaudate insa pentru straduinta lor si pentru dorinta de a finaliza grupa pe penultimul loc. Pentru acest lucru, dupa ce Bulgaria a castigat cu Germania miercuri, Romania trebuie sa invinga neaparat vecinele de la sud de Dunare.

Partida va incepe la ora 19:00 si va fi televizata in direct de Digi Sport.

Pentru senioarele Romaniei vor urma trei ani de foc, in care echipa va trebui sa-si sudeze relatiile de joc si sa finalizeze periada de tranzitie a generatiilor. In 2015, Romania va fi gazda turneului final Eurobasket Women, iar calificarea in competie va fi automata.

Parteneri