Foto

Romania ingenuncheata de Suedia in preliminariile EuroBasket

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a fost spulberata, in aceasta seara, in Stadium Arena din Norrkoping, de selectionata similara a Suediei, cu scoul de 93-44 (21-10, 17-11, 25-13, 30-10), intr-un meci din cadrul Grupei B a preliminariilor EuroBasket 2013. Confirmand forma deosebita aratata si in urma cu trei zile, cand au reusit sa invinga in Belarus, cu 86-77, suedezii au jucat cu motoarele turate la maxim si nu au lasat nici o sansa echipei pregatite de americanul Carl John Neumann. De altfel, gazdele au preluat initiativa inca din primele secunde si nu au mai cedat-o pina la final, cind tabela a indicat un neverosimil 93-44, fiind cel mai usturator esec al nationalei noastre de la sosirea tehnicianului american. Dar iata si marcatorii echipei noastre:
Silvasan 14 p
Capusan 7 p
Jucan 5 p
Dumitrescu si Chetreanu Don (cate 4 p)
Dragusin 3 p
Tudor, Jakab si Paul (cate 2 p)
Toth 1 p.
"Este cea mai usturatoare infrangere din cariera mea de antrenor. Am intalnit o echipa foarte buna, iar jocul nostru nu a functionat", a spus suparat dupa meci antrenorul Neumann in cadrul unei conferinte de presa.
In cadrul aceleiasi etape din Grupa A, Belarus a dispus de Albania, in deplasare, cu 77-71.

Maine noapte tricolorii se intorc in tara, iar joi dupa-amiaza, de la ora 17:30, vor intalni Albania in Arena de Baschet din Capitala.

In urma rezultatelor inregistrate pina in prezent, iata clasamentul Grupei A:

1. Suedia 11 p (6 meciuri)
2. Azerbaijan 9 p (5 meciuri)
3. Romania 8 p (5 meciuri)
4. Belarus 8 p (6 meciuri)
5. Albania 6 p (6 meciuri)

Parteneri