Foto

Romania intalneste Finlanda in ultima etapa din FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers

Reprezentativa feminina a Romaniei va primi replica selectionatei similare a Finlandei, miercuri, de la ora 20:00, partida gazduita de Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca fiind ultima disputa a Grupei E din cadrul FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers. Meciul va fi transmis in direct de DIGI SPORT. Totodata, confruntarea cu Finlanda reprezinta si ultima partida disputata de Ancuta Stoenescu sub tricolor, cea mai titrata baschetbalista din Romania anuntandu-si oficial retragerea de la echipa nationala.
 
Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca va gazdui, miercuri, de la ora 20:00, ultimul meci al “Acvilelor” din campania FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers, nationala feminina pregatita de Dragan Petricevic urmand sa primeasca replica reprezentativei Finlandei.
Depasind problemele care au dat batai de cap staff-ului medical dupa jocul de sambata cu Franta, si tinand cont si de accidentari, antrenorul principal Dragan Petricevic s-a decis, marti dimineata, asupra numelor celor 12 sportive care vor evolua impotriva Finlandei:

Gabriela Marginean
(Adana Basket - Turcia)
Adina Stoiedin (Scrivia - Italia)
Ashley Walker (Mersin BSB - Turcia)
Elisabeth Pavel (Reims - Franta)
Carla Popescu (CSM Targoviste)
Ancuta Stoenescu (CSM Targoviste)
Ioana Ghizila (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Alina Podar (CSTBv Olimpia CSU Brasov)
Ecaterina Armanu (Phoenix Stiinta Constanta)
Gabriela Irimia (CSM Targoviste)
Teodora Neagu(FCC ICIM CSB Arad)
Irina Parau (NBS Cluj-Napoca / Universitatea Cluj-Napoca)

Pe de alta parte, reamintim ca staff-ul tehnic al nationalei feminine tricolore este compus din:

Dragan Petricevic - antrenor principal
Attila Veres - antrenor secund
Miljan Medved - scouter
Mircea Nutescu - kinetoterapeut
dr. Lucian Chetan - medic
Claudiu Fometescu - antrenor federal
Traian Racu - team manager
 
Tinand cont de anuntul antrenorului Dragan Petricevic, putem remarca faptul ca la meciul cu Finlanda vom asista la un adevarat schimb de stafeta intre generatii, miercuri urmand sa asistam atat la ultimul meci sub tricolor al Ancutei Stoenescu, cat si la primul meci in echipamentul nationalei de senioare al tinerei Carla Popescu. Astfel, miercuri, cea mai titrata jucatoare din baschetul feminin romanesc (n.n. – 12 titluri nationale) urmeaza sa evolueze pentru ultima data pentru Romania, Ancuta Stoenescu anuntandu-si oficial retragerea de la echipa nationala dupa mai bine de doua decenii petrecute cu brio sub panouri. Totodata, trebuie sa subliniem faptul ca "speranta" Carla Popescu se alatura astfel unor colege de generatie care au intrat deja in familia "Acvilelor", alaturi de coordonatoarea de joc de la CSM Targoviste fiind prezente la nationala si tinerele Ioana Ghizila, Irina Parau, Teodora Neagu, Ecaterina Armanu si Alina Podar. Miercuri, vom avea astfel o nationala care imbina experienta si valoarea grupului format din jucatoare consacrate, in frunte cu Marginean si Walker, cu dorinta de afirmare a tinerelor care au evoluat cu succes in loturile reprezentative de junioare.  
 
Pe de alta parte, sa mai mentionam ca, marti dupa-amiaza este asteptata sa soseasca la Cluj-Napoca si delegatia Finlandei, nordicele urmand sa aiba un antrenament de acomodare in Sala Sporturilor “Horia Demian” de la ora oficiala a meciului. Miercuri dimineata va avea loc sedinta de validare a sportivelor iar seara, de la ora 20:00, urmeaza sa se desfasoare ultima partida din campania de calificare la Women’s Eurobasket 2019. Din nefericire, nationala Romaniei nu mai are nici macar sanse teoretice de calificare la turneul continental, dupa cinci runde clasamentul Grupei E fiind urmatorul:
1. SLOVENIA – 10 puncte (5 victorii)
2. FRANTA – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
3. ROMANIA – 6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
4. FINLANDA – 5 puncte (5 infrangeri)

FOTO - Ancuta Stoenescu va juca pentru ultima oara in echipamentul nationalei Romaniei! (foto frbaschet.ro/credit Alina Cojocaru)

Parteneri