Foto

Romania intalneste Franta in Grupa E din FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers

In aceasta seara, de la ora 21:30, reprezentativa feminina a Romaniei va evolua in fief-ul fostei campioane a Europei, puternica nationala a Frantei, intr-un meci care conteaza pentru etapa a doua din Grupa E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers. Dupa “dusul rece” cu Slovenia din runda inaugurala, cand nationala noastra a cedat la Oradea, cu 59-80, “Acvilele” au sosit duminica in Capitala si au plecat marti spre localitatea franceza Villeneuve d’Asc, gazda meciului din aceasta seara. Fata de primul joc, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Dragan Petricevic a efectuat o singura modificare, Dora Ardelean fiind inlocuita cu tanara jucatoare Ioana Ghizila. Meciul Franta – Romania va fi transmis in direct de DIGI SPORT 3, de la ora 21:30, intalnirea de la Villeneuve d’Asc putand fi urmarita si pe canalul oficial de youtube al FIBA.  
 
Nationala feminina a Romaniei a trecut rapid peste esecul din runda inaugurala cu Slovenia si s-a pregatit in aceste zile pentru marea confruntare cu fosta regina a Europei, puternica reprezentativa a Frantei, echipa care in prima etapa a Grupei E a spulberat in deplasare Finlanda, cu scorul de 103-44. Ajunse duminica seara in Capitala, “Acvilele” si-au continuat pregatirile in Arena de Baschet, dupa care marti au zburat spre localitatea franceza Villeneuve d’Asc, gazda meciului cu Franta din runda secunda a campaniei de calificare la FIBA Women’s Eurobasket 2019. Fata de meciul inaugural, staff-ul tehnic al nationalei Romaniei a decis o singura modificare in lotul de 12 sportive care efectuat deplasarea in Franta. Astfel, la meciul din aceasta seara, antrenorul principal Dragan Petricevic si secunzii sai Attila Veres si Milan Medvedj vor conta pe urmatoarele 12 sportive:
 
1 – Ioana Ghizila (Universitatea Cluj-Napoca)
3 - Ildiko Nagy (FCC ICIM Arad)
5 - Romina Filip (CS SCM Timisoara)
6 - Sonia Ursu (1KS Sleza Wroclaw - Polonia)
7 - Annemarie Parau (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
9 - Elisabeth Pavel (ZTE NKK - Ungaria)
10 - Teodora Neagu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
11 - Gabriela Irimia (Olimpia Brasov)
22 - Ashley Walker (Umana Reyer Venezia - Italia)
24 - Ancuta Stoenescu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
25 - Tunde Kilin (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
44 - Gabriela Marginean (AGU Kayseri Spor Kulubu - Turcia)

De partea cealalta, antrenorul principal Valerie Garnier si secunzii Gregory Halin si Olivier Lafargue mizeaza pe o echipa construita in jurul vedetelor Sandrine Gruda, Endene Miyem si Olivia Epoupa, cu o medie de inaltime foarte mare (1,84 m) si cu cinci sportive de peste 1,90 m, care mixeaza valoarea, experienta si dorinta de afirmare a unor tinere jucatoare, in lotul Frantei regansindu-se si marea speranta din Hexagon, pivotul Alexia Chartereau (19 ani, 1,90 m). Dar iata mai jos componenta nationalei Frantei:
 
0 – Olivia Epoupa (Galatasaray - Turcia)
4 – Amel Bouderra (Carolo Basket - Franta)
5 – Endene Miyem(Famila Schio - Italia)*
7 – Sandrine Gruda (ASVEL Lyon-Villeurbanne - Franta)
8 – Helena Ciak (Dynamo Kursk - Rusia)
10 – Sarah Michel (Bourges Basket - Franta)
11 – Valeriane Ayayi (Bourges Basket - Franta)
12 – Alexia Chartereau (Bourges Basket - Franta)
14 – Aby Gaye (Tarbes GB - Franta)
16 – Hhadydia Minte (Carolo Basket - Franta)
17 – Marine Johannes(Bourges Basket - Franta)
25 – Marielle Amant (ESB Villeneuve-d'Ascq - Franta)
93 – Diandra Tchatchouang (Bourges Basket - Franta)*
* UPDATE - ultima ora - staff-ul tehnic francez a decis dupa antrenamentul din aceasta dimineata sa nu le foloseasca la meciul cu Romania pe Endene Miyem (intindere musculara) si Diandra Tchatchouang (contractura) din motive medicale.


Tot in aceasta seara, intr-un alt meci din Grupa E, selectionata Sloveniei primeste la Celje replica Finlandei, de la ora 21:15.

FOTO - Antrenorul Dragan Petricevic cauta solutii impreuna cu Gabriela Marginean si Annemarie Parau-Godri (copyright FIBA/credit Alina Cojocaru)

Parteneri