Foto

Romania intra in focurile Europenelor de baschet 3x3!

Cea de-a doua editie a Campionatelor Europene de baschet 3x3 debuteaza in aceasta dupa-amiaza in Bucuresti, meciurile urmand sa se desfasoare in zona special amenajata la patinoarul din incinta AFI Palace Cotroceni. Nationalele Romaniei vor intra pe rand in focurile intrecerilor continentale, tricolorele urmand sa evolueze, astazi, de la ora 18:35, impotriva Belgiei, si de la ora 21:20, impotriva Ungariei, in vreme ce tricolorii vor juca maine, de la ora 19:35, impotriva Slovaciei, si de la ora 21:20, impotriva Rusiei. Meciurile vor fi transmise live pe youtube.com/fiba3x3.
 
Cele mai valoroase 24 de echipe de baschet 3x3 din Europa se reunesc de astazi si pana duminica in Bucuresti, urmand sa participe la cea de-a doua editie a Campionatului European. Intr-un top prezentat de FIBA al celor mai bune 10 motive pentru care fanii trebuie sa urmareasca intrecerile continentale de la Bucuresti, site-ul oficial al forului international a pus pe locul patru chiar pe cei care vor umple tribunele la AFI Palace Cotroceni. “Fanii au dus echipa Romaniei catre victorie in 2014 si nimeni nu mai are curajul sa parieze impotriva gazdelor. De asemenea, echipa feminine condusa de Gabriela Marginean si Sonia Ursu a devenit o candidata cu sanse la medalii!”
Si daca FIBA tot a facut mentiunea despre sansele tricolorelor noastre, sa mentionam ca nationala feminina a Romaniei, in formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Anca Sipos si Andra Haas, va intra astazi in focurile grupelor preliminare, urmand sa joace in cadrul Grupei A, de la ora 18:35, impotriva Belgiei, si de la ora 21:20, impotriva Ungariei. Doua meciuri extrem de importante pentru economia calificarii in faza superioara, primele doua clasate urmand sa acceada in sferturile de finala. Sambata, este randul tricolorilor sa paseasca pe scena europeana si sa-si apere titlul cucerit in 2014, nationala masculina a Romaniei, in formula Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei, urmand sa evolueze in cadrul Grupei D, de la ora 19:45, impotriva Slovaciei, si de la ora 21:20, impotriva Rusiei.
La festivitatea de deschidere a Campionatului European de baschet 3x3, vicepresedintele FIBA Europe, Cyriel Coomans, prezent la ceremonie alaturi de ceilalti invitati si oaspeti, dar si de presedintele de onoare al FRB si membru in Board-ul FIBA Europe, Carmen Tocala, a declarat deschise intrecerile si le-a urat mult succes tuturor celor 24 de competitoare. Toate meciurile vor fi transmise live pe canalul oficial al FIBA, youtube.com/fiba3x3
Pe langa cei mai valorosi sportivi din circuitul european de baschet 3x3, au mai sosit in Bucuresti si cei care “imblanzesc” mingea de baschet, componentii trupei de freestyle “Heroes of the Court” din Ucraina, care vor sustine zilnic demonstratii incendiare. Si, asa cum ne-am obisnuit la evenimentele de baschet 3x3, in ultima seara a competitiei, duminica, finalele Europenelor vor fi prefatate de un concurs de slam-dunk la care vor lua parte Vadym “Miller” Piddubchenko (Ucraina), Borja “Zero Gravity” Molinello (Spania), Arek “Aro” Przybylski (Polonia), Gratian “I Bounce” Pintea (Romania). Iar spectacolul de la AFI Palace Cotroceni va fi intregit de majoretele de la Dracula’s Girls si de dansatorii de la Frontline Crew.
Campionatele Europene de baschet 3x3 se desfasoara sub egida FIBA si sunt organizate de catre Sport Arena, ACS Sport Promotion si FRB, cu sprijinul DSTMB, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS si Universitatii Politehnica Bucuresti. Partenerii evenimentului sunt: Telekom Romania, AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade si Wilson, sponsor global al FIBA 3x3. Powered by Kiss FM si Vice.

Parteneri