Foto

Romania intra in focurile FIBA U16 European Championship, Division B, Sarajevo 2018

Reprezentativa masculina de cadeti a Romaniei a plecat spre Sarajevo, unde va participa in perioada 9-18 august la intrecerile FIBA U16 European Championship, Division B. Tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Florin Nini vor beneficia de cateva antrenamente de acomodare in “Sport Hall Skenderija” din Sarajevo iar de joi dupa-amiaza vor intra in focurile competitiei continentale, urmand sa debuteze in cadrul Grupei A impotriva selectionatei similare a Suediei, de la ora 18:45. Toate meciurile de la FIBA U16 European Championship, Division B, Sarajevo 2018, vor fi transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u16b/2018/videos.
 
Dupa ce s-a pregatit la Galati si Craiova si a bifat si cateva meciuri de verificare, nationala masculina de cadeti a Romaniei a plecat spre Sarajevo pentru a participa la FIBA U16 European Championship, Division B, intreceri la care si-au anuntat prezenta 24 de reprezentative nationale. Conform programului stabilit de FIBA, nationala Romaniei va evolua in cadrul Grupei A, alaturi de selectionatele similare ale Suediei, Portugaliei, Marii Britanii, Irlandei si Luxemburgului. Tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Florin Nini vor beneficia de cateva antrenamente de acomodare in “Sport Hall Skenderija” din Sarajevo iar miercuri seara este programata sedinta tehnica de validare a participantilor, pe lista Romaniei fiind prezenti urmatorii sportivi:
Cristian COTOARA – Agronomia Bucuresti
Anton ROTARU - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Toma LUNGOCI - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Stefan GRASU – CSU Stiinta Bucuresti
Dragos AXINTE - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Matei BODEA – Agronomia Bucuresti
David VAIDA – Agronomia Bucuresti
Vlad MARINAU – LPS Bihorul Oradea
Alexandru LAZAR – Agronomia Bucuresti
Tudor TODEA - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Luca DOMOCOS - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Mihai CARCOANA – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
 
Din staff-ul tehnic al Romaniei fac parte Florin NINI, antrenor principal, Razvan CENEAN si Flavius LAPUSTE, antrenori secunzi, Liviu DUMITRU, preparator fizic, Aba BALINT, kinetoterapeut, si Igor GEORGIEV, antrenor coordonator FRB.
 
Conform calendarului competitional, Romania va juca in Grupa A dupa programul afisat pe site-ul oficial al intrecerilor - http://www.fiba.basketball/europe/u16b/2018/team/Romania#tab=games_and_results
 
Dupa disputarea meciurilor din faza grupelor, primele doua clasate vor accede in sferturile de finala, echipele situate pe locurile 3 si 4 vor intra in batalia pentru locurile 9-16 iar echipele situate pe locurile 5 si 6 vor continua competitia in grupa valorica pentru locurile 17-24.
 
Reamintim faptul ca toate meciurile din cadrul turneului continental care se desfasoara in trei arene sportive din Sarajevo vor fi transmise in direct in regim streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u16b/2018/videos.  

Parteneri