Foto

Romania intra in focurile turneelor de baschet 3x3 de la Jocurile Olimpice de Tineret!

Dupa cateva zile de acomodare petrecute pe fusul orar asiatic, nationalele juvenile de baschet 3x3 ale Romaniei intra incepand de luni in focurile grupelor preliminare din cadrul celei de-a doua editii a Jocurilor Olimpice de Tineret, intreceri gazduite de Nanjing, in perioada 16-28 august 2014. Conform programului oficial anuntat de CIO, echipa noastra masculina va intalni in jocul inaugural din Grupa B selectionata Venezuelei, de la ora locala 18:00, iar echipa tricolora feminina va da ochi, doua ore mai tarziu, in debutul Grupei B, cu puternica nationala a SUA.
 

Peste 60.000 de spectatori au asistat, sambata seara, la grandioasa ceremonie de deschidere a celei de-a doua editii a Jocurilor Olimpice de Tineret, eveniment care s-a derulat pe stadionul olimpic din Nanjing si a adunat pe gazon sportivi si antrenori din peste 200 de delegatii din intreaga lume, in vreme ce in tribune au fost prezente numeroase personalitati, in frunte cu presedintele Republicii Chineze, XI Jinping, presedintele CIO, Thomas Bach, si Secretarul General al Natiunilor Unite, BAN Ki-Moon. In stilul caracteristic, organizatorii chinezi au tinut inca o data sa impresioneze lumea prin grandoare si ingeniozitate, iar jocurile de lumini din finalul ceremoniei au incantat intreaga asistenta. Alaturi de cei peste 120.000 de participanti s-au aflat si componentii delegatiei olimpice a tarii noastre, printre care s-au numarat si zece reprezentanti ai baschetului romanesc, in frunte cu antrenorul coordanator Svetlana Dragusin si antrenorul Razvan Cenean. Pentru acestia, emotiile competitiei olimpice se vor declansa de maine dupa-amiaza, cand echipele Romaniei vor intra in focurile grupelor preliminare ale turneelor de baschet 3x3, gazduite de terenurile din “Wutaishan Basketball Venue”.
 
In competitia masculina, echipa tricolora formata din Nandor KUTI, Nicolae NICOLESCU, Tudor GHEORGHE si Dragos GHEORGHE, va evolua in cadrul Grupei B, urmand sa evolueze dupa urmatorul program (n.n. - diferenta de fus orar este de +5 ore):
 
Romania – Venezuela (luni, de la ora 18:00)
Argentina – Romania (luni, , de la ora 21:00)
Romania - Tunisia (marti, de la ora 19:20)
Romania - Andorra (miercuri, de la ora 18:00)
Spania – Romania (miercuri , de la ora 21:20)
Romania - Brazilia (vineri, de la ora 20:00)
Rusia – Romania (sambata de la ora 18:00)
Romania - Noua Zeelanda (sambata, de la ora 21:40)
Romania - Guatemala (duminica, de la ora 19:00)

Primele opt echipe clasate in ierarhiile finale ale Grupelor A si B vor accede in saisprezecimile de finala. Conform CIO, luni, 25 august, si marti, 26 august, sunt programate jocurile eliminatorii pentru stabilirea clasamentelor finale, saisprezecimile derulandu-se dupa urmatorul sistem: A1-B8; A2-B7; A3-B6; A4-B5; A5-B4; A6-B3; A7-B2; A8-B1.
 
In intrecerea feminina, echipa noastra formata din Ana FERARIU, Timea PETER, Kincso KELEMEN si Iringo DEBRECZI va evolua tot in cadrul Grupei B, urmand sa joace dupa urmatorul program (n.n. - diferenta de fus orar este de +5 ore):
 
Romania - SUA (luni, de la ora 20:00)
Guam – Romania (marti, de la ora 18:00)
Romania - Indonesia (marti, de la ora 21:40)
Romania - Egipt (miercuri, de la ora 19:00)
Thailanda – Romania (vineri, de la ora 17:00)
Romania - Belgia (vineri, de la ora 20:20)
Andorra – Romania (sambata, de la ora 19:20)
Romania - Ungaria (duminica, de la ora 17:00)
Cehia – Romania (duminica, de la ora 20:40)


Primele opt echipe clasate in ierarhiile finale ale Grupelor A si B vor accede in saisprezecimile de finala. Conform CIO, luni, 25 august, si marti, 26 august, sunt programate jocurile eliminatorii pentru stabilirea clasamentelor finale, saisprezecimile derulandu-se dupa urmatorul sistem: A1-B8; A2-B7; A3-B6; A4-B5; A5-B4; A6-B3; A7-B2; A8-B1.

Parteneri