Foto

Romania invingatoare in primul meci al Campionatului Balcanic U15

Reprezentativa masculina a Romaniei a debutat in forta la Campionatul Balcanic "Under 15" si a trecut de Macedonia mai lejer decat o arata scorul final, 72-56 (12-5, 17-18, 26-20, 17-13), spre satisfactia unui public admirabil, care a umplut pana la refuz tribunele Salii "Prof. Mircea Albu" din Timisoara.
Dupa un inceput ceva mai timid, micutii nostri tricolori pregatiti de Goran Vrkic si Razvan Cenean au intrat in joc prin doua reusite spectaculoase "marca" Mehmet Hortoglu, "incalzind" brusc asistenta, puternic animata si de mascota locala. Bazandu-se pe o aparare extrem de activa si mobila, Romania a rupt echilibrul si a preluat initiativa pe teren, reusind sa iasa din primul sfert cu un avantaj de sapte puncte pe tabela de marcaj, in aplauzele celor din tribune, printre care s-au numarat presedintele FRB, Carmen Tocala, vedetele echipelor locale de seniori, Dan Paltinisan si Ancuta Stoenescu, precum si mai multi antrenori de renume in baschetul juvenil, in frunte cu profesorul Mihai Bolcu.
Cu Casian Todorov in forma (n.n. - a fost cel mai bun pasator al primei zile, cu 5 pase decisive superbe, dar si cel mai bun la interceptie, cu 6 reusite) si cu "gurile de foc" Mehmet Ortoglu si Andrei Ciordas de neoprit sub panouri,  Romania a continuat sa tina jocul sub control in urmatoarele zece minute, in ciuda eforturilor deosebite ale oaspetilor, din randul carora i-am remarcat pe Daniel Nacevski (12 p, 11 rec, 2 pase, 4 int), Martin Krstevski (15 p, 9 rec, 3 int) si Ljubomir Mladenovski (11 p, 8 rec, 3 capace, 1 int), si a intrat la vestiare cu un avans de sase puncte. La reluare, Romania a iutit jocul si a apasat pe "acceleratie" iar diferenta de scor s-a marit consideranbil, scor 54-35, moment in care lipsa de maturitate si de experienta competitionala s-a facut simtita pe teren. In numai trei minute, timp in care micutii nostri baschetbalisti au incercat sa faca si spectacol, dar cu numere personale esuate, Macedonia a revenit spectaculos la 58-51, obligand banca noastra tehnica sa apeleze la time-out. Mustruluita de Goran Vrkic, echipa Romaniei revine din nou la turatia maxima si reuseste sa incheie triumfal partida inaugurala, cu un cos marcat in ultima secunda de joc de Vlad Georgescu. Scor final, 72-56 pentru Romania, si publicul a plecat cu zambetul spre buze din sala, nu inainte de a-i felicita pe "artisti" in stilul marilor echipe.
Au marcat: Mehmet Ortoglu (27 p), Andrei Ciordas (21 p), Nenad Popov (8 p), Daniel Tudorache (5 p), Casian Todorov (4 p), Stefan Neagu (3 p), Caius Covrig si Vlad Georgescu (cate 2 p). Au mai jucat: Tudor Rotariu, Raul Covaciu, Dimitris Rasty, Catalin Staicu.

Asa cum a anuntat la festivitatea de deschidere, Federatia Romana de Baschet a acordat si trei premii speciale, cu ajutorul sponsorului Elmec Romania, care a pus la dispozitie echipament sportiv marca NIKE:
MVP - MEHMET HORTOGLU (27 p, 8 rec, 3 int, 1 capac)
CEL MAI BUN RECUPERATOR - ANDREI CIORDAS (12 rec, 21 p, 4 int, 1 capac)
CEL MAI BUN PIVOT - LJUBOMIR MLADONOVSKI (11 p, 8 rec, 3 capace, 1 int)

In meciul inaugural al Campionatului Balcanic U15, reprezentativa Turciei a dispus de selectionata similara a Bulgariei, cu scorul de 64-52 (14-19, 28-13, 7-10, 15-10), dupa o disputa atractiva si incitanta, la capatul careia au fost acordate si trei premii speciale:
MVP - MEHMET ALAMDAROGLU (Turcia)
Cel mai bun marcator - OKBAN ULUBAY (Turcia)
Cel mai bun aparator - Vasili Stoimenov (Bulgaria)

Sambata, 18.12.2010, Sala "Prof. Mircea Albu" va gazdui cu incepere de la ora 17 urmatoarele partide: Macedonia - Turcia (17) si Romania - Bulgaria (19).
Reamintim iubitorilor baschetului ca statistica live a meciurilor de la Timisoara este redata in timp real pe site-ul FRB, pe linkul STATISTICI BASCHET, categoria Campionat Balcanic U15 masculin.

 

Parteneri