Foto

Romania invingatoare si in cel de-al doilea meci la Campionatul Balcanic U15

Reprezentativa masculina a Romaniei a inregistrat cel de-al doilea succes in cadrul Campionatului Balcanic "Under 15", dupa ce a invins, sambata seara, incomoda nationala a Bulgariei, cu scorul de 76-58 (13-16, 19-10, 22-17, 22-15), in fata unei asistente incendiare, care a incalzit serios atmosfera din Sala "Prof. Mircea Albu" din Timisoara.
Desi aveau un moral intarit de victoria obtinuta in meciul inaugural cu Macedonia, micutii nostri tricolori pregatiti de Goran Vrkic si Razvan Cenean au inceput din nou partida cu mult trac, permitandu-le bulgarilor sa se instaleze la carma jocului. Dupa zece minute, oaspetii conduceau pe tabela, dar Romania a dat semne ca are potential sa restoarne situatia si sa controleze ostlitatile. Cu o aparare mobila si extrem de avansata si ceva mai concentrati si mai atenti in atac, baschetbalistii romani reusesc rapid sa recupereze terenul pierdut in primele minute si ajung sa egaleze in sfertul al doilea, gratie unui joc deosebit de bun al fundasilor Casian Todorov si Daniel Tudorache, sprijiniti sub panouri de "regele" recuperarilor, Andrei Ciordas. Astfel, scapati de emotiile din debut, baschetbalistii nostri incep sa adune puncte pe tabela iar diferenta se mareste pana la pauza mare la 32-26. La reluare, Ciordas, Hortoglu, Todorov, Popov, Rotariu si Neagu contribuie din plin la zestrea echipei, spre satisfactia parintilor si fanilor din tribune, care au reusit sa creeze o atmosfera de vis, cu tobe si trompete, sub directa coordonare a neobositei mascote locale. O data ce diferenta de pe tabela a ajuns si la 19 de puncte (64-45), tricolorii isi permit sa apeleze si la spectacol, "regizorul sef" fiind coordonatorul Casian Todorov, care a reusit de multe ori sa le ascunda mingea adversarilor. In final, tricolorii s-au impus cu 76-58 si au obtinut o noua victorie pe deplin meritata. Din nefericire, in timpul partidei, in urma unei ciocniri involuntare, bulgarul Atanasov si-a spart arcada si a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean, unde medicii de garda i-au suturat rapid 3 copci.
Au marcat pentru nationala Romaniei: Tudorache (11 p, 2 rec), Neagu (5 p, 1 int), Todorov (5 p, 3 int, 3 rec, 3 pase), Covrig (2 p), Rotariu (7 p), Covaciu (2 p, 8 rec, 1 capac), Hortoglu (16 p, 4 rec, 4 pase, 2 int), Popov (5 p, 7 rec), Ciordas (21 p, 13 rec) si Staicu (2 p).
Au mai jucat pentru nationala Romaniei: Vlad Georgescu si Ovidiu Udrea.
Ca si la meciurile rundei inaugurale, Federatia Romana de Baschet a impartit trei premii speciale constand in echipament sportiv marca Nike oferit de sponsorul Elmec Romania:
MVP - ANDREI CIORDAS (21 p, 13 rec, 1 capac)
BEST SCORER - VASIL STOIMENOV (22 p)
BEST PLAYMAKER - CASIAN TODOROV (5 p, 3 rec, 3 int, 3 pase)

In primul meci al zilei, Turcia a trecut de Macedonia, cu scorul de 74-71, la capatul unei dispute extrem de atractive, care s-a finalizat dupa o repriza de prelungiri. La finalul timpului regulamentar scorul a fost de 63-63. Premiile speciale oferite de FRB la acest meci au fost:
MVP - MEHMET ALEMDAROGLU (Turcia)
BEST REBOUNDER - DANIEL NACEVSKI (Macedonia)
BEST SCORER - MARTIN KRSTEVSKI (Macedonia)

In urma rezultatelor inregistrate dupa doua zile, Romania si Turcia ocupa neinvinse prima pozitie, la egalitate de puncte, urmate de Macedonia si Turcia, fara nici o victorie. Duminica, 19.12.2010, sunt programate ultimele doua partide: Macedonia - Bulgaria (ora 10) si Romania - Turcia (ora 12).
Reamintim pentru iubitorii baschetului ca statisticile meciurilor de la Timisoara sunt transmise pe siteul nostru in timp real, pe linkul STATISTICI BASCHET, categoria Campionatul Balcanic U15 masculin.

Parteneri