Foto

Romania invinge Georgia si ocupa locul 9 la Europenele U20 de la Sarajevo

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a ocupat locul 9 la Campionatul European U20 de la Sarajevo, dupa ce tricolorii nostri pregatiti de antrenorii Hristu Sapera, Alexandru Ziguli si Rade Pavlovic s-au impus, duminica seara, in fata selectionatei similare a Georgiei, cu scorul de 66-50 (18-11, 20-18, 13-9, 15-12). In urma rezultatelor inregistrate in faza finala de la Sarajevo, nationalele Bosniei&Hertegovina, Belgiei si Ucrainei au urcat in ordine pe podium si au obtinut si calificarea in elita continentala.
 
Sala Sporturilor „Skenderija” din Sarajevo a gazuit duminica ultimele meciuri din cadrul Campionatului European U20, masculin, Divizia B, nationala Romaniei luptand spre seara impotriva selectionatei similare a Georgiei pentru locurile 9-10 din ierarhia finala a intrecerii continentale. Decisi sa incheie turneul de la Sarajevo cu o victorie, tinerii nostri tricolori au fortat nota inca din primele minute si s-au distantat foarte repede pe tabela (12-4 in min. 5), dominand categoric disputa din teren. Dupa o scurta tresarire de orgoliu din partea georgienilor, baschetbalistii nostri au refacut avantajul, astfel ca primul sfert s-a incheiat cu scorul de 18-11 in favoarea Romaniei. A urmat un sfert extrem de echilibrat, in care adversarii au incercat sa revina in joc, iar elevii antrenorului Hristu Sapera au reusit sa le tina piept, Romania intrand la vestiare cu un avans de noua puncte: scor 38-29. La reluare, baschetbalistii nostri au continuat sa-si domine adversarul la mai toate capitolele si au marit diferenta pana la finalul sfertului al treilea, tabela indicand dupa 30 de minute de joc scorul de 51-38. Ultimul sfert s-a derulat in aceeasi directie, cu un mic plus pentru tricolorilor nostri, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria Romaniei, cu scorul de 66-50. Rezultat care a adus locul 9 echipei noastre, in vreme ce Georgia a ocupat locul 10.

Conform statisticii oficiale FIBA-Europe, punctele Romaniei au fost realizate de OPREA (14 p, 4x3, 7 rec, 1 pasa, 6 int), COBZARU (10 p, 3 rec, 1 pasa, 1 cap), DRAGOSTE (9 p, 1x3, 1 rec, 7 pase, 1 int), DAMIAN (8 p, 2x3, 6 rec, 1 int), PAUN (8 p, 3 rec, 4 pase, 2 cap), LAZAR (5 p, 3 rec, 1 int), RASTY (4 p, 1 rec), OLARU (3 p, 1x3, 1 rec), HORTOGLU (3 p, 1x3), TINCU (2 p, 1 rec). A mai evoluat ENE. De la georgieni s-a remarcat Burjanadze (26 p, 3x3, 6 rec, 1 cap).
Astfel, dupa 11 zile petrecute la Sarajevo, reprezentativa masculina de tineret a Romaniei revine acasa cu o linie de clasament in care a bifat patru victorii si patru infrangeri, rezultate care au pozitionat-o in final pe locul 9 la Campionatul European U20.
In alta ordine de idei, in fazele finale ale intrecerii de la Sarajevo, reprezentativa Bosniei&Hertegovina a cucerit locul 1, dupa ce a castigat disputa finala cu Belgia, cu scorul de 76-70, in vreme ce pentru locurile 3-4, selectionata Ucrainei s-a impus in fata Belarus, cu scorul de 77-62. Astfel, nationalele Bosniei&Hertegovina, Belgiei si Ucrainei au obtinut si calificarea in elita continentala. In intrecerea continentala, Divizia A, gazduita de insula Creta, finala competitiei a fost adjudecata de Turcia, care a dispus de Spania, cu scorul de 65-57, in vreme ce bronzul continental a fost castigat de Serbia, care a trecut de Croatia, cu scorul de 79-66.

Parteneri