Foto

Romania invinge Israel si isi asigura calificarea in semifinalele Europenelor U20 de la Oradea

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei si-a asigurat prezenta in semifinalele FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, dupa ce tricolorele pregatite de antrenorii Catalin Tanase, Alexandru Radu si Larisa Toma au reusit, miercuri seara, sa se impuna si in fata selectionatei similare a Israel, cu scorul de 64-43 (13-12, 21-9, 12-10, 18-12). Astfel, Acvilele si-au intarit pozitia de lider in Grupa A, acumuland punctaj maxim, cu patru victorii din tot atatea meciuri disputate, si indiferent de rezultatul din ultima runda va continua lupta pentru promovarea in primul esalon european. Joi seara, de la ora 19:30, Arena Antonio Alexe din Oradea va gazdui ultimul meci din Grupa A, Romania urmand sa primeasca replica puternicei nationale a Lituaniei, intr-un veritabil derby al seriei, in care se va stabili prima pozitie din clasament.
 
Dupa o binemeritata zi de pauza, miercuri, cele 12 nationale feminine de tineret prezente la Oradea au revenit in Arena Antonio Alexe si in Sala Liceului Economic Partenie Cosma pentru a evolua in cadrul celei de-a patra etape din grupele FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania. Cu trei victorii consecutive la activ in clasamentul Grupei A, reprezentativa Romaniei a intalnit selectionata Israel intr-un meci important pentru economia calificarii in semifinale. Si cum baschetbalistele pregatite de antrenorii Catalin Tanase, Alexandru Radu si Larisa Toma isi doreau atat victoria, cat mai ales sa-si asigure calificarea in faza superioara, Acvilele au incercat sa preia initiativa inca din primele minute. Doar ca si pentru Israel meciul avea o importanta capitala, astfel ca pe durata primului sfert s-a inregistrat un echilibru atat pe tabela, cat si pe teren. In urmatoarele zece minute, Romania arata ca o echipa decisa sa nu faca pasi gresiti si nu face deloc rabat la efort, iar asta se oglindeste rapid si in evolutia scorului, care se inchide la pauza la 34-21 pentru nationala noastra. La reluare, Acvilele continua sa ridice un zid defensiv foarte bun in fata iuresului israelian iar scorul se mentine favorabil Romaniei dupa alte zece minute, cel de-al treilea sfert incheindu-se la 46-31. In ultima parte a jocului, baschetbalistele noastre sunt de neoprit si diferenta se mareste considerabil pana in ultima secunda, fluierul final al arbitrilor consemnand victoria Romaniei, cu 64-43. Un succes echivalent cu o calificare in semifinale, astfel ca ultimul meci de joi seara va avea ca miza doar pastrarea primei pozitii in clasamentul Grupei A, mai ales ca adversara de maine seara este Lituania, echipa situata pe locul secund, care a castigat cu greu in aceasta seara disputa cu Grecia, cu scorul de 73-71.
Punctele succesului tricolor au fost parafate de FERARIU (17 p, 7 rec, 3 pase, 2 int, 2 cap), POPESCU (10 p, 1 rec, 2 pase, 3 int, 1 cap), PODAR (8 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), PARAU (7 p, 13 rec, 4 pase, 1 int), GHITA (6 p, 6 rec), VIRJOGHE (5 p, 7 rec), E. ARMANU (3 p, 1x3, 6 rec, 1 int), T. ARMANU (3 p, 1x3), DEMETER (2 p, 7 rec, 1 pasa), TANASE (2 p, 2 rec, 1 pasa, 1 int) si ORBAN (1 p, 2 rec). A mai evoluat FLESER.
In urma rezultatelor inregistrate miercuri, iata cum arata clasamentele ambelor grupe, cu precizarea ca primele doua clasate se califica in semifinale dupa reuniunea de joi seara:
 
Grupa A
1. ROMANIA – 8 puncte (4 victorii)
2. LITUANIA – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. Ucraina – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. Israel – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
5. Marea Britanie – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
6. Grecia – 4 puncte (4 infrangeri)
 
Grupa B
1. CEHIA – 8 puncte (4 victorii)
2. BELARUS – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. Turcia – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. Bulgaria – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
5. Islanda – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
6. Danemarca – 4 puncte (4 infrangeri)
 
Joi, sunt programate urmatoarele meciuri:
Grecia – Marea Britanie (ora 15:00, sala Partenie Cosma)
Islanda – Belarus (ora 15:00, Arena Antonio Alexe)
Turcia – Bulgaria (ora 17:15, sala Partenie Cosma)
Cehia – Danemarca (ora 17:15, Arena Antonio Alexe)
Israel – Ucraina (ora 19:30, sala Partenie Cosma)
Lituania – Romania (ora 19:30, Arena Antonio Alexe)
 
Reamintim ca in cadrul semifinalelor FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, programate sa se desfasoare sambata, cu incepere de la ora 17:15, in Arena Antonio Alexe, se vor confrunta A1 – B2 si B1 – A2. Conform programului competitional, cele trei echipe care vor urca pe podiumul de premiere vor obtine automat si mult dorita calificare in primul esalon european.
Totodata, mentionam ca toate meciurile din cadrul FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, intreceri care se desfasoara in Oradea pana in data de 15 iulie, vor fi transmise in regim streaming pe pagina oficiala - http://www.fiba.basketball/europe/u20bwomen/2018/videos
 


FOTO - Bucuria victoriei se citeste clar pe fetele lui Podar, Popescu si Ferariu, un trio care a fost din nou la inaltime! (copyright fiba.basketball / credit Alina Cojocaru)

Parteneri