Foto

Romania invinsa in extremis de Bosnia Hertegovina

Nationala de seniori a Romaniei a cedat vineri seara in fata Bosniei cu scorul 84-79, tricolorii scapand printre degete sansa de a produce o noua surpriza si de a mai strange puncte in drumul spre EuroBasket 2013.

Incurajati frenetic de suporterii veniti in Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, jucatorii lui Mladen Ostojic si Sorin Hartman au reusit sa revina de la un deficit de 20 de puncte, insa mingea nu a vrut sa intre in cos in momentele cheie  pentru a obtine si o victorie de prestigiu.
 Inceputul de joc a fost echilibrat, ambele formatii incepand in forta cu aruncari din spatele semicercului de trei puncte. Primul sfert s-a incheiat cu Vlad Moldoveanu “on fire”, internationalul roman reusind 11 puncte in primele zece minute, adica jumatate din punctele inscrise de echipa noastra.

Sfertul secund a fost unul dezastruos pentru reprezentativa noastra, caracterizat in mare de o seceta prelungita la panoul bosniac si de o ploaie de cosuri la panoul Romaniei. Bosniecii n-au stat pe ganduri si au reusit sa castige secventa cu 27-10, intrand la cabine cu un avans confortabil de 20 de puncte.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru ai nostri, Moldoveanu, Silvasan, Nicoara, Mandache si restul tricolorilor iesind extreme de montati de la vestiare. Constienti ca singura sansa pentru a obtine victoria este  data de o revenire rapida in joc, elevii lui Mladen Ostojic au inceput sa se apere mai bine si au reusit sa castige cu 27-25 sfertul al treilea.

In ultimele zece minute defensiva a functionat ceas, ai nostri reusind  sa recupereze cu harnicie punctele pierdute lejer in sfertul al doilea. Octavian Calota Popa a inventat cateva pase magice pentru coechipieri, Vlad Moldoveanu a mai intors plasa  din spatele semicercului de trei puncte, insa nici de aceasta data secundele ceasului nu mai aveau rabdare… 79-84 si Romania pierde in extremis duelul cu Bosnia, dupa un meci nebun, interzis cardiacilor.
 

Parteneri