Foto

Romania participa la FIBA Youth Development Fund International Tournament, Sofia 2018

Federatia Romana de Baschet continua sa deruleze proiecte pentru dezvoltarea baschetului juvenil, organizand mai multe actiuni in cadrul Proiectului “FIBA YDF”. Finantat de departamentul de specialitate din cadrul federatiei internationale, proiectul este organizat in colaborare cu federatiile nationale de baschet din Romania, Turcia, Bulgaria, Macedonia si Kosovo. Proiectul contine mai multe stagii internationale, precum si turnee amicale, fiecare federatie gazduind pe teritoriul tarii respective campuri de pregatire pentru tinerii sportivi, dar si turnee de verificare a potentialului participantilor. Tinand cont de acestea, va informam ca, in perioada 6-9 septembrie, va avea loc "FIBA Youth Development Fund International Tournament 2018", intreceri gazduite de Sofia cu participarea nationalelor U14 ale Romaniei, Turciei, Bulgariei, Macedoniei si Kosovo. La intrecerile din Bulgaria, nationalele U14 ale Romaniei participa cu sportivi care au facut parte din Proiectul FIBA YDF, antrenorii Flavius Lapuste (masculin) si Vera Gavrila (feminin) avand la dispozitie doua loturi formate din cate 12 sportivi.

Dar iata si componenta lotului masculin U14 al Romaniei, cu precizarea ca staff-ul tehnic este format din antrenorul principal Flavius Lapuste si secundul Ciprian Enache:
Denis PETCAS – LPS Bihorul Oradea
Dragos LUNGU – U-BT Cluj-Napoca
Bogdan CRET – LPS Bihorul Oradea
Nicolas SON – Otopeni
David RADU – ABC Laguna Bucuresti
Alexandru PRODAN – ACS Sto-Mart Iasi
Vlad COZE – Dinamo CSS6 Bucuresti
Carlos CIOCANESCU – TAU Castelleon
Leonard MOCANU – ABC Laguna Bucuresti
David ANTONESCU – LPS Focsani
Stefan IONESCU – Leii Bucuresti
Edward MIREA – ABC Laguna Bucuresti
 
Totodata, va prezentam mai jos si componenta lotului feminin U14 al Romaniei, cu precizarea ca staff-ul tehnic este format din antrenorul principal Vera Gavrila si secundul Valentin Urian:
Maria POP – LPS Alba Iulia
Daria NEAGU – CSS Bega Timisoara
Adelina NITA – CSS Unirea Iasi
Beatrice BUNESCU – Olimpia Bucuresti
Maria CHEVERESAN – CSS Bega Timisoara
Alesia RAICIU – Olimpia Bucuresti
Irina TEODOSIU – CSS 4 Lumina Bucuresti
Alexandreea PLAVICHEANU – ACS Admar Costinesti Bucuresti
Alexia DOBA – Olimpia Bucuresti
Raluca NISTOROIU – CSS Brasovia Brasov
Sorina CIOCAN – CSS Unirea Iasi
Diana BALASOIU – CSS Bega Timisoara

Parteneri