Foto

Romania participa la U16 Petrovgrad Basketball Cup 2018 de la Zrenjanin

Selectionata masculina U16 a Romaniei a plecat in aceasta dimineata spre Zrenjanin, urmand sa participe, in perioada 16-18 martie, la un puternic turneu international de juniori, rezervat sportivilor de pana la 16 ani, la care si-au anuntat prezenta si multe echipe de top din Europa, printre care se numara Real Madrid, Partizan Belgrad, Lokomotiv Kuban, Fenerbahce Istanbul sau Stella Azzurra, precum si nationala U16 a Muntenegru. Staff-ul coordonat de Igor Georgiev si format din antrenorii Razvan Cenean si Flavius Lapuste a decis sa foloseasca in cadrul acestui turneu international un lot format din 15 sportivi, legitimati la CSM Steaua Eximbank, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Agronomia Bucuresti, CSU Stiinta Bucuresti, CSS Craiova, LPS CSM Oradea si Basketball Lofwen Braunschweig. Conform organizatorilor, Romania U16 face parte din Grupa A, tinerii tricolori urmand sa joace in prima faza a competitiei impotriva echipelor Lokomotiv Kuban, Stella Azzurra si Petrovgrad.
  
Dupa cateva zile de pregatire in Arena de Baschet din Capitala, selectionata nationala masculina U16 a Romaniei a plecat in aceasta dimineata spre Zrenjanin, locatie care va gazdui in acest week-end, in “Kristalna Dvorana”, meciurile unui puternic turneu international rezervat sportivilor nascuti 2002 si mai tineri. Aflati sub comanda unui staff tehnic format din antrenorii Razvan Cenean si Flavius Lapuste si coordonat de Igor Georgiev, tinerii nostri tricolori se vor alinia la startul Turneului International “U16 Petrovgrad Basketball Cup 2018” alaturi de mai multe echipe de top din Europa, dar si de reprezentativa U16 a Muntenegru, urmand sa joace in cadrul Grupei A. Pe lista celor care vor imbraca tricoul nationalei Romaniei la Zrenjanin se numara urmatorii 15 sportivi:
 
Rares Matei DUMITRESCU (CSM Steaua Eximbank, 2002)
Stefan Iulian GRASU (CSU Stiinta Bucuresti, 2003)
Matei BADEA (Agronomia Bucuresti, 2002)
Valentin Andrei STAN (Agronomia Bucuresti, 2002)
Alexandru Gabriel LAZAR (Agronomia Bucuresti, 2002)
George Cristian COTOARA (Agronomia Bucuresti, 2002)
Alin Marian IRINCU (Basketball Lofwen Braunschweig, 2002)
Vlad Rares MARINAU (LPS CSM Oradea, 2003)
Robert Constantin TANASESCU (CSS Craiova, 2002)
Edward Valentin MOCANU (CSM Steaua Eximbank, 2002)
Gabriel Cristian Luis DINCA (CSM Steaua Eximbank, 2002)
Toma LUNGOCI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, 2002)
Dragos AXINTE (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, 2002)
Mihai CARCOANA (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, 2002)
Tudor TODEA (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, 2002)
 
Pe de alta parte, conform calendarului competitional anuntat de sarbi, selectionata U16 a Romaniei face parte din Grupa A, urmand sa se confrunte cu Lokomotiv Kuban (Rusia), Stella Azzurra (Italia) si Petrovgrad (Serbia), in vreme ce in Grupa B se vor lupta Real Madrid (Spania), Fenerbahce Istanbul (Turcia), Partizan Belgrad (Serbia) si nationala U16 a Muntenegru.
Dar iata si programul meciurilor ce vor fi sustinute de juniorii nostri:
 
16 martie
Lokomotiv Kuban – Romania U16 (ora 14:30)
17 martie
Romania U16 – Stella Azzurra (ora 12:30)
Petrovgrad – Romania U16 (ora 17:00)
18 martie
Meciuri pentru clasamentul final al “U16 Petrovgrad Basketball Cup 2018”
 
Totodata, dupa cum au anuntat organizatorii, in urma rezultatelor inregistrate in primele doua zile ale competitiei, primele doua locuri din grupe vor accede in semifinale si vor continua lupta pentru trofeu, in vreme ce restul echipelor se vor confrunta pentru locurile 5-8. In ultima zi a puternicului turneu international de la Zrenjanin, organizatorii au pregatit si doua concursuri inaintea finalei, participantii urmand sa se lupte in “Slam-dunk contest” si “3 point shooting contest”, cu incepere de la ora 19:00.
 
Toate meciurile, precum si cele doua concursuri individuale, vor fi transmise in direct pe canalul de youtube “Petrovgrad Basketball Cup U16 Zrenjanin”.

Parteneri