Foto

Romania pierde cu Germania, Suedia s-a calificat la Eurobasket Women 2013

Nationala feminina a Romaniei a irosit si ultima sansa de a ramane in cursa de calificare pentru Eurobasket 2013, dupa infrangerea suferita pe teren propriu, la Targoviste, in fata Germaniei, scor 64-75. Daca in prima repriza, tricolorele s-au mentinut in apropierea adversarelor (30-36), imediat dupa reluare oaspetele au punctat de patru ori din spatele semicercului de 3 puncte si au luat un avantaj care s-a dovedit decisiv in economia partidei. 

Afectate de infrangerea din Suedia si de micsorarea sanselor de calificare, tricolorele au facut cel mai slab joc din actuala campanie, mai ales in defensiva, permitandu-le baschetbalistelor germane sa inscrie de 11 (!) ori cosuri de 3 puncte.

In urma acestui rezultat, Germania mai pastreaza sanse de calificare, extrem de mici insa, tinand cont de diferenta la care a pierdut in Spania si, mai ales, de rezultatul surprinzator inregistrat tot in aceasta seara in meciul dintre Spania si Suedia, 73-79.

Marcatoarele Romaniei:

Marginean 20 p (1x3)
Cutas 9 p (1x3)
Stoenescu 7 p (1x3)
Parau 7 p
Pavel 6 p
Uiuiu 4 p
Orosz 4 p
Meszaros 4 p
Tarta 3 p



Declaratii dupa meci:

Dan Fleseriu (antrenor Romania): "A fost un meci greu. Din pacate, fetele nu au respectat deloc indicatiile tactice primite inaintea partidei. Intr-un fel am planificat jocul in vestiar, si altceva am jucat pe teren. Mai ales din acest motiv sunt extrem de dezamagit. Am permis Germaniei sa-si puna in valoare shooterii, desi le cunosteam jocul extrem de bine. Probabil esecul din Suedia a cantarit mult pentru baschetbalistele mele, din punct de vedere mental si a fost greu pentru ele sa mai joace la fel de motivat precum in primele partide. Cred ca azi am facut cel mai slab meci din actuala campanie, mult sub nivelul pe care l-am demonstrat in toate partidele anterioare."


Consolare amara pentru Romania

Victoria Suediei in Spania a calificat nationala scandinava la Eurobasket 2013, spre surprinderea multor iubitori ai baschetului. Cu toate acestea, victoria de la Alcobendas a demonstrat ca rezultatul din meciul tur nu a fost unul intamplator. Spaniei ii ramane sa se lupte acum pentru al doilea loc calificant cu Germania, pe care a invins-o la 27 de puncte in primul meci direct.

In ce priveste Suedia, e greu de crezut ca aceasta mai poate pierde vreun joc, ramanand cu o singura infrangere, cea din meciul cu... Romania. Astfel, la fel ca anul trecut, in turneul de baraj de la Taranto contand pentru calificarea pentru Eurobasket 2011, atunci cand Germania s-a calificat, avand o singura infrangere, in fata...Romaniei, si in actuala campanie, tricolorele se pot consola dupa esec cu faptul ca sunt singura echipa care a reusit sa invinga surprinzatoarea si puternica nationala a Suediei, o performanta pe care nu au reusit-o nici macar vedetele nationalei Spaniei, echipa clasata pe locul 5 in ierarhia mondiala feminina FIBA.


Parteneri