Foto

Romania primeste replica Sloveniei in prima runda a calificarilor pentru FIBA Women's Eurobasket 201

Reprezentativa feminina a Romaniei intra de sambata in focurile calificarilor pentru FIBA Women’s Eurobasket 2019, “Acvilele” urmand sa evolueze in Arena Antonio Alexe din Oradea, cu incepere de la ora 18:00, impotriva incomodei selectionate a Sloveniei. Cu un staff tehnic nou, coordonat de antrenorul principal Dragan Petricevic, dar si cu multe jucatoare tinere, nationala tricolora vizeaza calificarea la turneul final continental din cadrul Grupei E, serie din care mai fac parte Franta si Finlanda.
Vineri, dupa antrenamentul de seara, antrenorul principal Dragan Petricevic si secunzii Attila Veres si Milan Medvedj s-au decis asupra componentei lotului national al Romaniei pentru confruntarea cu Slovenia, tinerele Ioana Ghizila si Irina Parau fiind anuntate ca raman in afara listei de 12 sportive pentru acest joc inaugural. Dar iata si componenta echipei Romaniei pentru meciul de sambata seara, cu precizarea ca partida urmeaza sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT:
44 - Gabriela Marginean(AGU Kayseri Spor Kulubu - Turcia)
22 - Ashley Walker(Umana Reyer Venezia - Italia)
6 - Sonia Ursu(1KS Sleza Wroclaw - Polonia)
9 - Elisabeth Pavel (ZTE NKK - Ungaria)
7 - Annemarie Parau(Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
24 - Ancuta Stoenescu(Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
25 - Tunde Kilin(Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
10 - Teodora Neagu(Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
5 - Romina Filip(CS SCM Timisoara)
8 - Dora Ardelean(CS SCM Timisoara)
11 - Gabriela Irimia (Olimpia Brasov)
3 - Ildiko Nagy(FCC ICIM Arad)
De partea cealalta, nationala Sloveniei a ajuns vineri dimineata cu autocarul la Oradea, iar la sedinta de acomodare din aceasta seara antrenorul principal Damir Grgic s-a bazat pe un lot de 12 sportive, printre care se aflau Nika Baric, cea care in urma cu sapte ani a fost declarata cea mai buna tanara speranta a Europei, americanca Shante Evans, care are la activ si doua trofee romanesti castigate cu Sepsi Sf. Gheorghe in urma cu doua sezoane, dar si Eva Lisec, componenta de baza a unei echipe italiene de top. Totodata, nationala oaspete s-a prezentat la Oradea cu cinci sportive din nationala de tineret, care in aceasta vara a cucerit medaliile de argint la Campionatul European U20, Divizia A. Dar iata mai jos si componenta oficiala a nationalei Sloveniei pentru meciul de sambata:
7 - Rebeka Abramovic (Triglav Vadoli Kranje)
9 - Nika Baric (UMMC Ekaterinburg - Rusia)
30 - Shante Evans (Spar Citylift Girona – Spania)
11 - Zala Friskovec (Cinkarna Celje)
10 - Tina Jakovina (PINKK Pecs – Ungaria)
16 - Aleksandra Kroselj (Cinkarna Celje)
1 - Eva Lisec (Famila Wuber Schio – Italia)
3 - Teja Oblak (Atomeromu KSC Szekszard – Ungaria)
26 - Larisa Ocvirk (Cinkarna Celje)
6 - Annamaria Prezelj (AZS Gorzow – Polonia)
17 - Marusa Senicar (Triglav Vadoli Kranje)
13 - Tina Trebec (ELFIC Fribourg Basket – Elvetia)
 
Am simtit de multe ori cum publicul oradean si-a purtat echipa favorita spre victorie in momentele dificile. Sambata, la meciul inaugural cu Slovenia, nationala are nevoie de suportul unui astfel de public asa ca-i asteptam in numar cat mai mare la sala!”, spunea antrenorul principal Dragan Petricevic la conferinta de presa care a prefatat jocul inaugural din Grupa E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers. Pentru a achizitiona bilete la meciul de sambata, care va incepe la ora 18:00, fanii baschetului si nu numai pot intra pe portalul https://www.myticket.ro/ro/evenimente/209/romania-slovenia-11-noiembrie-2017-arena-antonio-alexe-oradea.html
sau se pot prezenta in ziua meciului la casele de bilete ale Arenei Antonio Alexe din Oradea.
 
Reamintim programul nationalei Romaniei in campania de calificare la FIBA Women’s EuroBasket 2019, cu precizarea ca, in baza sistemului competitional stabilit de forul international, prima clasata in fiecare din cele opt grupe preliminare si cele mai bune sase echipe de pe locurile 2 vor obtine calificarea la turneul final:

11 noiembrie, ora 18:00, la Oradea
Romania – Slovenia (in direct la DIGI SPORT)

15 noiembrie, ora 20:30, la Villeneuve d’Asc
Franta – Romania (in direct la DIGI SPORT)

10 februarie 2018
Finlanda – Romania

14 februarie 2018
Slovenia – Romania

17 noiembrie 2018
Romania – Franta

21 noiembrie 2018
Romania - Finlanda

FOTO - copyright FIBA (credit Alina Cojocaru)

Parteneri