Foto

Romania s-a calificat in sferturi la Mondialele U18 de baschet 3x3!

Nationala masculina a Romaniei a reusit sa acceada in urma cu putin timp printre cele mai valoroase opt echipe de la Campionatul Mondial U18 de baschet 3x3, dupa ce tinerii tricolori coordonati de antrenorul Razvan Cenean au depasit selectionata Braziliei, cu scorul de 12-10, intr-un meci extrem de captivant din optimile de finala ale intrecerii gazduite de Piata Kossuth din Debrecen. Duminica, de la ora 16:00, Romania va da piept cu puternica echipa a Spaniei, care in faza eliminatorie a trecut de nationala tarii gazda Ungaria, cu 19-9. In intrecerea feminina, tinerele noastre tricolore au ratat calificarea in sferturi, dupa ce au cedat si in fata Italiei, cu 6-15, si s-au clasat pe locul 5 in Grupa C.
 
 
Ultima zi din faza grupelor celei de-a patra editii a Campionatului Mondial U18 de baschet 3x3 de la Debrecen a adus nationalei masculine a Romaniei mult ravnita calificare in rundele eliminatorii, Nandor Kuti, Andrei Iliescu, Bogdan Nicolescu si Amedeo Casale reusind sa se claseze pe locul secund in Grupa B dupa ce au invins astazi si Guatemala, cu scorul de 12-8. Astfel, cu patru victorii din cinci meciuri, tinerii tricolori au obtinut vizele pentru runda superioara eliminatorie, unde datorita locului ocupat in Grupa B au avut ca adversar selectionata Braziliei, ocupanta pozitiei a treia din Grupa C. La capatul unui meci extrem de echilibrat, in care tinerii pregatiti de antrenorul Razvan Cenean si-au demonstrat valoarea in mai multe momente importante, echipa Romaniei a inregistrat o noua victorie, de aceasta data obtinuta cu scorul de 12-10. De altfel, a fost un meci in care apararile agresive si-au pus foarte mult amprenta pe rezultatul final, baschetbalistii romani reusind ca bonus si sa gaseasca de mai multe ori solutiile optime pe finalizare. Intr-un final incandescent, Kuti a ratat sansa de a inchide jocul la o diferenta mai mare, ratand doua libere, iar sud-americanii au irosit o sansa de egalare pe ultima secunda, astfel ca la expirarea timpului regulamentar a fost consemnata victoria Romaniei si implicit calificarea in sferturile de finala. Faza in care baschetbalistii nostrii se vor intalni cu puternica echipa a Spaniei, duminica, de la ora locala 16:00, noul adversar aparut in calea tricolorilor reusind in optimi sa dispuna de Ungaria, cu 19-9.
Din pacate, in intrecerea similara feminina, tinerele noastre baschetbaliste coordonate de antrenorul Horia Pascu n-au rezistat nici in fata Italiei, cedand in fata ultimului adversar din prima faza, cu scorul de 6-15. Cu o singura victorie si patru infrangeri la activ, echipa formata din Alina Podar, Ana Ferariu, Timeea Peter si Andreea Cretu s-a clasat pe locul 5 in clasamentul final al Grupei C si a ratat calificarea in sferturile de finala.
 
Reamintim ca la startul intrecerilor mondiale de la Debrecen s-au aliniat cate 24 de echipe nationale U18, atat la masculin, cat si la feminin, impartite in patru grupe preliminare. Duminica se vor disputa sferturile de finala, semifinalele si finalele, precum si marea batalie pentru stabilirea celui mai bun dunker.

Mai multe informatii despre meciuri si programul intrecerii mondiale pot fi vizualizate pe www.fiba.com/3x3U18WC/2015/, site-ul official oferind si posibilitatea urmarii unor partide pe live-streaming.

Parteneri