Foto

Romania s-a clasat pe locul 10 la Europenele U20 din Muntenegru

Nationala feminina de tineret a Romaniei s-a clasat pe locul 10 la Campionatul European U20, Divizia B, care s-a desfasurat pana astazi la Podgorica, dupa ce tinerele tricolore pregatite de antrenorii Ionel Brustur si Carmin Popa au cedat si in fata selectionatei similare a Marii Britanii, cu scorul de 50-72 (10-18, 13-18, 12-15, 15-21).
 
Palatul Sporturilor din Podgorica a gazduit, astazi, ultimele meciuri din cadrul Campionatului European U20, feminin, Divizia B, nationala de tineret a Romaniei intalnind selectionata similara a Marii Britanii. Miza meciului era evitarea ultimei pozitii din clasamentul final al intrecerilor continentale, tricolorele noastre avand la activ o singura victorie din opt meciuri (n.n. – succes obtinut impotriva Bulgariei, dupa trei reprize de prelungiri), in vreme ce baschetbalistele din Marea Britanie nu reusisera pana azi sa sparga gheata. De altfel, mult mai motivate de dorinta de a inregistra prima victorie si mult mai atente la finalizare, adversarele Romaniei au intrat rapid in joc si s-au desprins pe tabela inca din primele minute, in vreme ce baschetbalistele noastre s-au intrecut in ratari si greseli copilaresti, fapt care s-a oglindit pe tabela in finalul primului sfert, scor 10-18. Britanicele si-au marit nestingherite avantajul in urmatoarele zece minute, speculand foarte bine dominarea de sub panouri (n.n. – 54-32 la capitolul recuperari), dar si procentajele slabe la aruncarile din actiune ale baschetbalistelor noastre, si au intrat la vestiare la adapostul unei diferente oarecum linistitoare, scor 36-23. Dupa pauza, Romania a incercat din rasputeri sa echilibreze situatia, dar lipsa de experienta si mai ales ratarile din situatii favorabile si-au pus in continuare amprenta pe evolutia jocului, Marea Britanie continuand sa domine autoritar si sa-si mareasca avantajul, finalul celui de-al treilea sfert consemnand scorul de 51-35. Situatia de pe teren nu s-a schimbat nici in ultimele zece minute, astfel ca finalul meciului a “inghetat” tabela la scorul de 72-50 in favoarea Marii Britanii, care a inregistrat prima victorie din competitie si a predat Romaniei “lanterna rosie” in clasamentul final. Conform datelor oficiale, punctele echipei noastre au fost marcate de KIRBERG (8 p, 4 rec, 4 int), KELEMEN (7 p, 1 rec), NEAGU (6 p, 1 rec, 1 int), SFIRLEA (6 p, 1x3), NEGOESCU (6 p, 2 rec, 1 int), MOLNAR (6 p, 3 rec, 1 pasa), MAGUREAN (4 p, 6 rec, 3 cap), LENART (4 p, 6 rec, 1 pasa, 2 int) si KOKOVAY (3 p). Au mai evoluat MAXIM (2 rec, 4 pase, 2 int) si CHITANU. De la invingatoare s-a remarcat THOMSON (21 p, 5x3, 5 rec, 1 pasa, 2 int).
In urma rezultatelor inregistrate, iata cum arata clasamentul final al Europenelor de la Podgorica, cu precizarea ca primele trei nationale s-au calificat in primul esalon european:
1. Bosnia & Hertegovina – 18 puncte (9 victorii)
2. Grecia – 15 puncte (6 victorii, 3 infrangeri)
3. Suedia – 15 puncte (6 victorii, 3 infrangeri)
4. Muntenegru – 14 puncte (5 victorii, 4 infrangeri)
5. Lituania – 14 puncte (5 victorii, 4 infrangeri)
6. Austria – 14 puncte (5 victorii, 4 infrangeri)
7. Bulgaria – 13 puncte (4 victorii, 5 infrangeri)
8. Israel – 12 puncte (3 victorii, 6 infrangeri)
9. Marea Britanie – 10 puncte (1 victorie, 8 infrangeri)
10. Romania – 10 puncte (1 victorie, 8 infrangeri)

Parteneri