Foto

Romania s-a clasat pe locul 12 la FIBA 3x3 World Cup 2017

Nationala masculina de baschet 3x3 a Romaniei a ratat calificarea in sferturile de finala ale FIBA 3x3 World Cup, intreceri care se deruleaza in aceste zile in cadrul complexului din Nantes, dupa ce a ocupat doar locul al patrulea in Grupa B. In urma rezultatelor inregistrate in cadrul primei faze a celei de-a patra editii mondiale, din Grupa B au obtinut calificarea pe tabloul meciurilor eliminatorii puternicele nationale ale Sloveniei si Frantei, clasate pe primele doua pozitii, in vreme ce Romania a ocupat locul 12 in clasamentul general.
 
Prezenta la startul celei mai importante competitii mondiale de baschet 3x3 alaturi de cele mai valoroase nationale din toata lumea, echipa Romaniei a fost cotata cap de serie nr. 7, gratie punctajului din ierarhia FIBA, si a evoluat la Nantes in cadrul Grupei B. Avand o formula noua, din care au facut parte Marius Ciotlaus, Mihai Vacarescu, Cezar Baragau si Mihai Sandu, nationala noastra tricolora a capotat in primele doua meciuri in fata Sloveniei si Filipine, iar marti a inregistrat o victorie impotriva El Salvador, cu scorul de 22-13, si un nou esec in fata Frantei, cu scorul de 12-21. In urma acestor rezultate, Romania s-a clasat pe locul al patrulea, cu o victorie si trei infrangeri, si a ratat calificarea in faza meciurilor eliminatorii.   
Dar iata si clasamentul final al Grupei B:
1. Slovenia – 4 victorii
2. Franta – 3 victorii, 1 infrangere
3. Filipine – 2 victorii, 2 infrangeri
4. Romania – 1 victorie, 3 infrangeri
5. El Salvador – 4 infrangeri
 
Astfel, dupa incheierea fazei grupelor, iata cum arata tabloul complet al sferturilor de finala (meciurile se disputa in aceasta dupa-amiaza):
Serbia – SUA
Ucraina – Franta
Slovenia – Qatar
Olanda – Rusia
 
In intrecerea similara feminina a suprins absenta campioanei mondiale en-titre SUA, precum si necalificarea in faza superioara a detinatoarelor argintului si bronzului mondial, Franta si respectiv Australia. In urma rezultatelor din prima faza, tabloul sferturilor de finala arata astfel:
Rusia – Cehia
Olanda – Spania
Elvetia – Ucraina
Italia - Ungaria

Foto - Tribune arhipline la meciul Romania - Franta (copyright www.fiba.com)

Parteneri