Foto

Romania s-a clasat pe locul 16 la FIBA U20 European Championship 2018

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a ocupat locul 16 in clasamentul final al FIBA U20 European Championship 2018, dupa ce tricolorii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan au cedat, duminica, si in fata selectionatei similare a Islandei, cu 84-103. In urma rezultatelor inregistrate in cadrul intrecerilor gazduite pana ieri de localitatea germana Chemnitz, nationalele Suediei, Islandei si Romaniei au retrogradat in cel de-al doilea esalon continental, in vreme ce reprezentativa Israel a cucerit laurii europeni, dupa ce a reusit sa dispuna in marea finala de Croatia,  cu scorul de 80-66.
 
Duminica seara a cazut cortina si peste FIBA U20 European Championship 2018, intreceri continentale care au fost gazduite in ultimele zile de arenele sportive din localitatea germana Chemnitz. In ultima zi a competitiei, nationala noastra de tineret a jucat impotriva selectionatei similare a Islandei, pentru locurile 15-16, dupa ce sambata Romania a cedat in fata Suediei, cu 72-80, iar Islanda a capotat in fata Greciei, cu 86-104. Duminica, la finalul unei partide echilibrate doar in primele doua sferturi, scor la pauza 42-47, “Vulturii” pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan au cedat si in fata Islandei, cu scorul de 84-103, si au ocupat, astfel, ultimul loc in clasamentul final.
De altfel, conform FIBA, in urma tuturor rezultatelor inregistrate la Chemnitz, nationalele Suediei, Islandei si Romaniei au retrogradat in esalondul secund european, in vreme ce podiumul continental a fost ocupat, in ordine, de Israel, Croatia si Germania. In marea finala a FIBA U20 European Championship 2018, selectionata Israel a reusit sa depaseasca clar nationala Croatiei, cu scorul de 80-66, in vreme ce in finala mica a competitiei continentale, Germania a dispus de Franta, cu scorul de 80-71. La festivitatea de premiere de duminica seara au mai fost decernate si urmatoarele premii speciale:
Yovel Zoosman (Israel) – MVP
Deni Avdija (Israel), Yovel Zoosman (Israel), Mate Kalajzic (Croatia), Filip Stanic (Germania) si Kostja Mushidi (Germania) – All Star Five
Rezultatele si statisticile inregistrate de nationala Romaniei in cadrul turneului final european rezervat jucatorilor de pana in 20 de ani pot fi vizualizate pe - http://www.fiba.basketball/europe/u20/2018/team/Romania#|tab=games_and_results

Parteneri