Foto

Romania s-a clasat pe locul 7 la Europenele U20, masculin

Reprezentativa masculina U20 a Romaniei a castigat, duminica seara, ultimul joc din cadrul Campionatului European de la Pitesti, echipa pregatita de Hristu Sapera, Claudiu Fometescu si Gabriel Clapon reusind sa treaca de nationala Olandei, cu scorul de 71-62 (12-23, 18-6, 13-17, 28-16), si sa obtina locul 7 in clasamentul final al turneului continental.
 
In timp ce aseara in Sala Sporturilor Trivale se derula finala mica a Campionatului European U20, masculin, Divizia B, in Sala Universitatea nationala Romaniei intra pentru ultima data pe parchet in aceasta competitie intr-o disputa directa cu Olanda pentru locurile 7-8. Treziti la realitate de ultimele esecuri suferite in fazele superioare, cu Belgia in sferturi si cu Portugalia in grupa valorica 5-8, tinerii nostri tricolori au intrat decisi sa obtina o noua victorie si sa incheie competitia pe locul 7. Debutul de meci nu s-a suprapus deloc cu dorinta, insa, iar dupa numai zece minute Olanda conducea cu un neverosimil 23-12! Baschetbalistii romani declanseaza o cursa nebuna de urmarire si reusesc cu sprijinul suporterilor din tribune sa echilibreze situatia, astfel ca la pauza tabela indica 30-29 in favoarea noastra. A urmat un nou sfert in care “portocala mecanica” si-a impus ritmul de joc, revenind din nou la conducere pe tabela, fapt care a lovit adanc in orgoliul elevilor antrenorului Hristu Sapera. Si desi totul parea jucat, Olanda distantandu-se si in sfertul al patrulea pana la 52-43 (min. 31), Romania s-a trezit din corzi si a pus total stapanire pe joc, reusind un spectaculos “run” de 14-0 in numai doua minute, gratie reusitelor parafate in serie de Movileanu, Paun si Petica. Astfel, cu sapte minute inainte de final, tricolorii nostri conduceau cu 57-52, avantajul fiind conservat si chiar marit pana la fluierul final, spre disperarea oaspetilor care nu au mai reusit sa gaseasca atat de usor solutii de a sfarama reduta romaneasca. In final, Romania s-a impus, cu 71-62, si a ocupat locul 7, in vreme ce Olanda a fost obligata sa se multumeasca doar cu pozitia 8.
Conform datelor oficiale, punctele victoriei noastre au fost realizate de OLAH (16 p, 1x3, 10 rec, 2 int, 2 cap), STOICOVICIU (15 p, 1x3, 7 rec, 5 pase, 2 int), MOVILEANU (11 p, 3x3, 2 rec, 1 pasa, 3 int), DAMIAN (10 p, 2x3, 3 rec, 2 pase, 1 int), PAUN (9 p, 9 rec, 4 pase, 1 cap), PETICA (6 p, 2x3, 4 rec, 2 pase, 1 int), ROTARIU (2 p, 1 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), BARAGAU (2 p, 3 rec, 1 cap). Au mai evoluat FILIP si LAZAR (1 rec).
 
De mentionat ca in urma evolutiilor deosebite din timpul turneului de la Pitesti, extrema de forta Alexandru OLAH a fost nominalizat de mai multi antrenori principali in ALL TOURNAMENT TEAM, dar a ratat prezenta printre cei mai buni cinci jucatori ai competitiei la doar doua voturi.

Parteneri