Foto

Romania s-a clasat pe locul 8 la Europenele U18 de baschet 3x3

Nationala masculina de juniori a Romaniei a ocupat locul 8 la finalul Campionatului European U18 de baschet 3x3 care s-a desfasurat pana duminica la Debrecen, dupa ce tricolorii Daniel Mainea, Alexandru Coconea, Tudor Girbea si Georges Darwiche s-au oprit in sferturile de finala, faza in care au cedat la mare lupta in fata Belgiei, cu scorul de 12-13. Nationala noastra a avut un parcurs deosebit in preliminarii, castigand prima pozitie in Grupa A, cu doua victorii in fata Frantei, scor 17-14, respectiv a Georgiei, scor 16-14.
 
Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei, formata din Daniel Mainea, Alexandru Coconea, Tudor Garbea si Georges Darwiche, a reusit in week-end-ul recent incheiat sa acceada pana in sferturile de finala ale Campionatului European U18 de baschet 3x3, intreceri gazduite de localitatea maghiara Debrecen. Din nefericire, in faza meciurilor eliminatorii, tricolorii s-au oprit din cursa pentru medalii dupa ce au cedat in fata Belgiei, scor 12-13, la capatul unui meci extrem de echilibrat si de mare anagajament fizic.
In grupele preliminare, Romania a debutat, vineri, cu o victorie senzationala in fata puternicei nationale a Frantei, care avea sa cucereasca ulterior laurii europeni. Puternic motivati si cu o dorinta uriasa de victorie, tinerii nostri baschetbalisti si-au impus ritmul si au controlat jocul, in ciuda eforturilor disperate ale francezilor de a intoarce soarta partidei, astfel ca tricolorii au reusit sa obtina un succes deosebit, cu scorul de 17-14. Cateva ore mai tarziu, Romania a mai bifat o victorie importanta, de aceasta data in fata incomodei nationale a Georgiei, cu scorul de 16-14, rezultat care le-a adus celor patru baschetbalisti romani si prima pozitie in clasamentul Grupei A. Duminica, in primul meci din sferturile de finala, tinerii tricolori au fost la un pas de o noua victorie, dar finalul disputei a apartinut belgienilor, care au castigat cu scorul de 13-12 si au continuat cursa pentru medalii. De altfel, interesant de remarcat este faptul ca finala intrecerii continentale de la Debrecen s-a disputat intre Franta si Belgia, doua dintre fostele adversare ale echipei noastre, francezii impunandu-se clar cu 19-15 si intrand in posesia trofeului european.
Totodata, mentionam si faptul ca tanarul Tudor Girbea a ocupat locul 9 in clasamentul celor mai buni marcatori ai intrecerii continentale, cu 18 puncte acumulate la zestrea tricolora, in vreme ce colegul sau, Georges Darwiche, s-a clasat pe locul 25, cu 12 puncte.
Dar iata si clasamentul final al intrecerii masculine:
1. Franta
2. Belgia
3. Turcia
4. Andora
5. Ungaria
6. Germania
7. Cehia
8. Romania
9. Slovenia
10. Letonia
11. Georgia
12. Serbia
 
In competitia feminina, laurii continentali au fost castigati tot de Franta, singura echipa care a acumulat cinci victorii din tot atatea meciuri disputate, in ultimul act al competitiei sportivele din Hexagon impunandu-se in fata nationalei similare a Ungariei, cu 11-10.

Parteneri