Foto

Romania s-a impus in primul amical cu Italia

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei continua seria victoriilor in meciurile de verificare din campania de pregatire pentru Eurobasket Women 2015, tricolorele pregatite de antrenorii Florin Nini, Alexandru Radu si Monika Boriga reusind, joi seara, in Arena de Baschet, sa se impuna si in fata selectionatei Italiei, cu scorul de 60-47 (13-14, 17-11, 16-11, 14-11). Sambata seara, de la ora 19:00, tot in Arena din Bulevardul Basarabiei, nr. 39, va avea loc al doilea meci-test al Romaniei cu “squadra azzura”.
 
Cu trei saptamani inaintea debutului Eurobasket Women 2015, intreceri care se vor derula, in perioada 11-28 iunie, in sapte orase din Romania si Ungaria, reprezentativa noastra feminina isi continua atent campania de pregatire in Bucuresti printr-o serie de meciuri de verificare. Dupa ce au castigat la diferente foarte mari de scor primele doua amicale sustinute la Galati in compania modestei selectionate a Republicii Moldova, tricolorele au mai bifat alte doua victorii de moral in confruntarile cu Senegal si au avut, joi seara, un prim test trecut cu brio cu incomoda reprezentativa a Italiei. La capatul unui joc alert, cu multe contraatacuri taioase si cu multe faze frumoase sub ambele panouri, Romania s-a impus clar, cu scorul de 60-47, inregistrand, astfel, a cincia victorie consecutiva din aceasta campanie de pregatire.
Incercand sa gaseasca diverse formule de joc, staff-ul tehnic roman a trimis de aceasta data pe teren un cinci format din Annemarie Parau, Andreea Olah, Gabriela Irimia, Adina Stoiedin si Elisabeth Pavel, cu misiunea tactica clara de a pune presiune pe adversar din primul minut de joc. “Trebuie sa jucam in mare viteza si sa punem presiune pe adversar tot meciul. Numai asa putem sa ne ridicam la un nivel bun la Eurobasket Women 2015”, spunea antrenorul principal Florin Nini la inceputul seriei de meciuri internationale de verificare. Iar joi seara, echipa Romaniei a reusit de multe ori sa imprime partidei un ritm rapid, dar si sa faca un presing agresiv pe tot terenul in anumite momente de joc. Ce-i drept, primind o riposta identica din partea oaspetelor, care au reusit deseori sa puna in dificultate echipa noastra prin planul tactic defensiv foarte agresiv. Dupa un prim sfert echilibrat, in care Romania si Italia s-au tatonat reciproc, precum doi adversari aflati in ring, au urmat trei sferturi in care echipa noastra a pus stapanire pe joc, dominand lupta de sub panouri (n.n. - la capitolul recuperari, scorul a fost de 43-33) si reusind sa gaseasca de multe ori solutiile cele mai bune pentru a aduna puncte pe tabela. De altfel, diferenta de scor a inceput sa se mareasca o data cu trecerea timpului, tricolorele ajungand in sfertul al treilea la un avantaj de 15 puncte, pivotul Eli Pavel punctand de la linia de aruncari libere in min. 27 pentru 46-31. Din acel moment, Italia s-a trezit din corzi si a avut o rabufnire de orgoliu, cu un "run" de 10-0, reducand din diferenta in cinci minute de joc pana la 46-41 si obligandu-l, astfel, pe antrenorul principal Florin Nini sa solicite timp de odihna. Secundele de respiro au fost foarte bune pentru echipa noastra iar tricolorele au revenit pe teren cu aplomb si s-au distantat din nou la o diferenta linistitoare, fluierul final al arbitrilor “inghetand” tabela la scorul de 60-47 in favoarea Romaniei.

Dar iata si statistica oficiala a acestei partide:
ROMANIA – ITALIA 60-47 (13-14, 17-11, 16-11, 14-11)
 
ROMANIA – IRIMIA (12 p, 8 rec, 2 pase), PARAU (12 p, 1x3, 3 rec, 3 pase, 3 int), PAVEL (9 p, 5 rec, 2 pase, 3 int, 2 cap), SIPOS (7 p, 1x3, 3 rec, 1 int), STOIEDIN (6 p, 2 rec), URSU (6 p, 5 rec, 2 pase, 1 int), PASCALAU (5 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), CUTAS (3 p, 1x3, 1 rec). Au mai evoluat CRACIUN (1 rec), OLAH (3 rec, 1 int), STOENESCU (1 rec, 1 int, 1 cap). Pe banca s-au mai aflat CURSARU, trecuta pe foaia oficiala, dar nu a fost introdusa pe teren, precum si Gabriela Marginean, Cristina Bigica, Claudia Pop si Romina Filip.
 
ITALIA – FILIPPI (11 p, 3x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), FORMICA (6 p, 4 rec, 1 int), GORINI (6 p, 2 rec, 1 pasa), GATTI (5 p, 1x3, 2 rec, 4 pase), LATERZA (4 p, 5 rec, 1 pasa, 4 int), DOTTO (4 p, 1 rec, 2 int), BESTAGNO (4 p, 4 rec), PASTORE (3 p, 1 pasa, 3 int), ZANONI (2 p, 1 rec, 2 int), PENNA (2 p, 1 rec). Au mai evoluat CONSOLINI (1 rec) si CRIPPA (3 rec, 2 pase).
 
Vineri, de la ora 19:00, Arena de Baschet va gazdui intalnirea amicala dintre Italia si Senegal, iar sambata, de la ora 19:00, Romania va primi din nou replica Italiei.

Parteneri