Foto

Romania s-a impus si in fata Marii Britanii la FIBA U20 Womens European Championship, Oradea 2018

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a inregistrat, duminica seara, cea de-a doua victorie din cadrul Grupei A a FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, dupa ce a reusit sa dispuna de incomoda selectionata a Marii Britanii, cu scorul de 76-61 (15-26, 11-10, 32-17, 18-8). Astfel, Romania si Lituania acumuleaza punctaj maxim dupa doua runde in clasamentul Grupei A si si-au marit considerabil sansele in lupta pentru calificarea in faza superioara. Luni seara, tot in Antonio Alexe Arena, cu incepere de la ora 19:30, “Acvilele” vor da ochii cu nationala Ucrainei, echipa care in runda inaugurala a fost foarte aproape de o mare surpriza, dar a pierdut in prelungiri in fata Lituaniei, in vreme ce azi s-a impus clar in confruntarea cu Grecia, cu scorul de 71-54.
 
Arena Antonio Alexe din Oradea a gazduit duminica meciurile din runda a doua a FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, in program aflandu-se o noua disputa a nationalei noastre feminine de tineret, Romania intalnind Marea Britanie intr-un meci important in economia calificarii din Grupa A. In primele doua partide, Ucraina a avut o rabufnire de orgoliu dupa ce a pierdut in runda inaugurala, in prelungiri, in fata Lituaniei, si si-a adjudecat o victorie lejera in fata Greciei, cu scorul de 71-54, iar in derby-ul Grupei B, Cehia a castigat confruntarea cu Grecia, cu scorul de 75-69, la capatul unui spectacol baschetbalistic de inalta tinuta. In ultimul meci din Arena Antonio Alexe, Romania a dat piept cu Marea Britaniei, miza fiind una extrem de importanta pentru economia calificarii din Grupa A. Avand deja un esec inregistrat in prima runda, Marea Britanie a avut un start mai bun, baschetbalistele din Insula fiind constiente de faptul ca o noua infrangere le-ar elimina din cursa pentru promovarea in primul esalon. Astfel, ceva mai concentrate in ofensiva si mult mai mobile in defensiva, britanicele au fortat nota pe durata primul sfert si s-au distantat pe tabela dupa primele zece minute pana la 26-15. In cel de-al doilea sfert, “Acvilele” gasesc solutii optime pentru a anihila atacurile adverse, dar ratarile si greselile individuale au facut ca diferenta sa se mentina pana la pauza in favoarea oaspetelor, Marea Britanie intrand la vestiare cu un avans de zece lungimi, scor 36-26, dupa ce Alina Podar a realizat un "buzzer beater" de la mijlocul terenului!
La revenirea de la vestiare, unde staff-ul tehnic coordonat de Catalin Tanase a reusit sa motiveze serios echipa, Romania reintra pe teren mult mai decisa si dupa numai trei minute de joc “Acvilele” reusesc sa refaca handicapul si chiar sa preia conducerea, scor 37-36 in min. 23, Podar, Popescu si Ferariu marind ritmul si speculand prompt erorile britanicelor. Oaspetele cauta sa se desprinda din nou, dar Romania este decisa sa nu mai cedeze initiativa, rand pe rand Armanu, Ferariu, Popescu, Virjoghe, Podar, Parau si Demeter reusind sa adune puncte importante la zestrea tricolora. In aceste conditii, finalul celui de-al treilea sfert ne gaseste in avantaj, scor 58-53, iar ultimele zece minute se anunta a fi incendiare. Cu o aparare ermetica si extrem de mobila in jurul spatiului de trei secunde, si cu Podar, Parau si Armanu in forma deosebita, Romania forteaza cateva minute desprinderea, dar Marea Britanie nu se preda. In cele din urma, dupa o noua perioada de echilibru, Podar si Armanu marcheaza din nou de la mare distanta si duc scorul la 70-60 in min. 37, moment din care doar tricolorele au mai contat pe teren. Astfel, dupa un meci dramatic si spectaculos, Romania se impune in fata Marii Britanii, cu scorul 76-61, si acumuleaza la fel ca si nationala Lituaniei, punctaj maxim in clasamentul Grupei A.
Conform datelor oficiale, punctele victoriei au fost aduse de PODAR (25 p, 4x3, 3 rec, 2 pase, 2 int), PARAU (17 p, 1x3, 4 rec, 2 int), E. ARMANU (12 p, 4x3, 1 pasa), FERARIU (8 p, 2 rec, 5 pase, 2 int), POPESCU (5 p, 1x3, 6 rec, 5 pase, 3 int), DEMETER (4 p, 1 rec, 1 pasa), VIRJOGHE (4 p, 4 rec, 1 pasa), GHITA (1 p, 2 rec, 1 pasa). A mai evoluat ORBAN.
Luni seara, in cadrul celei de-a treia etape din Grupa A, Romania va primi replica puternicei nationale a Ucrainei, echipa care in runda inaugurala a fost foarte aproape de o mare surpriza, dar a pierdut in prelungiri in fata Lituaniei, in vreme ce azi s-a impus clar in confruntarea cu Grecia, cu scorul de 71-54. Partida va avea loc tot Arena Antonio Alexe, cu incepere de la ora 19:30.
Reamintim ca toate meciurile din cadrul FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, intreceri care se desfasoara in Oradea pana in data de 15 iulie, vor fi transmise in regim streaming pe pagina oficiala - http://www.fiba.basketball/europe/u20bwomen/2018/videos
 
FOTO
Echipa Romaniei a gasit solutii tehnico-tactice pentru a inregistra a doua victorie din Grupa A (copyright frbaschet.ro/credit Robert Boros)

Parteneri