Foto

Romania se califica fara infrangere in sferturile de finala ale Europenelor U20 de la Oradea

Reprezentativa de tineret a Romaniei a inregistrat in aceasta seara cel de-al patrulea succes consecutiv din Grupa C a FIBA U20 European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, tricolorii pregatiti de antrenorii Tudor Costescu, Ionut Bascoveanu si Alexandru Ziguli reusind sa depaseasca la pas si selectionata Albaniei, cu scorul de 74-47 (26-8, 9-13, 14-13, 25-13). In urma acestui nou succes, “Vulturii” au castigat primul loc in Grupa C si au avansat in sferturile de finala ale intrecerii continentale care se deruleaza in aceste zile la Oradea, faza in care vor da piept, vineri, de la ora 18:30, cu ocupanta locului secund din Grupa D.
 
Ultima runda din cadrul fazei grupelor FIBA U20 European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, intreceri gazduite in aceste zile de Arena Antonio Alexe din Oradea, a fost una in care din nou reprezentativa de tineret a Romaniei a trecut-o cu brio, tricolorii pregatiti de antrenorii Tudor Costescu, Ionut Bascoveanu si Alexandru Ziguli reusind sa bifeze o noua victorie in aceasta faza. Dupa un meci in care baschetbalistii nostri au avut un debut coplesitor si au facut scor in primul si ultimul sfert, 26-8 si 25-13, Romania s-a impus foarte clar si in fata selectionatei Albaniei, cu 74-47, si a reusit, astfel, sa castige Grupa C fara infrangere. A fost un ultim joc in care staff-ul tehnic si-a permis sa-l odihneasca pe Emanuel Cate, dar si sa ruleze intreg efectivul de jucatori, problema invingatoarei fiind rezolvata cu mult inaintea fluierului final. Statistica oficiala a meciului - http://www.fiba.com/ls/#12946&12947-C-10
 
In urma acestui nou succes, coroborat cu restul rezultatelor din seria noastra, iata cum arata clasamentul final al Grupei C:
1. ROMANIA – 8 puncte (4 victorii)
2. GEORGIA – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. MACEDONIA – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. ALBANIA – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
5. MALTA – 4 puncte (4 infrangeri).
Conform programului competitional anuntat de FIBA, in sferturile de finala ale FIBA U20 European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, nationala Romaniei va intalni, vineri, de ora 18:30, tot in Arena Antonio Alexe, ocupanta locului secund din Grupa D.

Interesant de mentionat este faptul ca dupa derularea meciurilor din faza grupelor, doar Croatia si Romania au reusit sa isi mentina invincibilitatea, puternica nationala croata castigand Grupa D cu cinci victorii din tot atatea jocuri disputate, in vreme ce tricolorii s-au impus in Grupa C cu patru victorii din patru meciuri.
 
Rezultatele inregistrate in prima faza, statisticile oficiale, precum si inregistrarile video pot fi vizualizate pe - http://www.fiba.com/europe/u20b/2017

Parteneri