Foto

Romania se confrunta joi cu Olanda in FIBA World Cup 2019 European Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei intra din nou in focurile FIBA World Cup 2019 European Qualifiers, Vulturii urmand sa intalneasca nationala Olandei, in deplasare, in cadrul celei de-a cincia etape din Grupa D. Delegatia tricolora a plecat in aceasta dupa-amiaza spre Groningen, oras ce va gazdui primul meci din fereastra a treia de calificare, programat sa se dispute joi seara, de la ora 21:00, si care va fi transmis in direct de DIGI SPORT.
 
Dupa o scurta perioada de pregatire in Bucuresti, reprezentativa masculina a Romaniei a plecat in aceasta dupa-amiaza spre Groningen, unde va evolua maine seara, impotriva selectionatei similare a Olandei, in “Martini Plaza”. Pentru cel de-al cincilea meci din cadrul Grupei D a FIBA World Cup 2019 European Qualifiers, selectionerul Zare Markovski s-a confruntat cu mai multe accidentari (n.n. - Vlad Moldoveanu, Andrei Mandache si Rolland Torok, doar cateva dintre absentele importante) si a fost, astfel, fortat de circumstantele medicale sa stabileasca un lot format din urmatorii 12 sportivi, printre care se numara mai multi tineri de perspectiva:

2 – Giordan WATSON (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
6 – Iulian ORBEANU (SCMU Craiova)
7 – Tudor GHEORGHE (BC SCM Timisoara)
8 – Radu PALICIUC (BC CSU Sibiu)
10 – Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
11 - Georges DARWICHE (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
12 – Bogdan POPA (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
13 – Alexandru OLAH (ZZ Leiden)
15 – Emanuel CATE (CB Prat Juventud)
25 – Mihai MACIUCA (Phoenix Galati)
32 – Nandor KUTI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
34 – Anton DIACONESCU (CSU Stiinta Bucuresti)

Reamintim ca staff-ul tehnic al nationalei tricolore este format din:
Zare Markovski – antrenor principal
Mihai Silvasan – antrenor second
Hristu Sapera – antrenor second
Cosmin Radu – preparator fizic
Adrian Resteman – fizioterapeut
Csaba Mott – masseur
Claudiu Fometescu – antrenor federal
Ioan Coanstantin – antrenor coordonator FRB
Marius Toma – team-manager

Intalnirea de joi seara de la Groningen va fi transmisa in direct, de la ora 21:00, de DIGI SPORT 2, meciul fiind extrem de important pentru ambele echipe in economia calificarii in faza urmatoare a FIBA World Cup 2019 European Qualifiers.
Dupa disputarea primelor patru runde din cadrul Grupei D, iata cum arata clasamentul, cu precizarea ca primele trei echipe vor accede in faza urmatoare:
1. ITALIA – 8 puncte (4 victorii)
2. ROMANIA – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
3. OLANDA – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
4. Croatia - 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
 
Imediat dupa meciul de la Groningen, Vulturii vor reveni vineri in tara si vor continua pregatirile pentru ultimul meci din aceasta faza, cel cu puternica selectionata a Croatiei, programat sa se desfasoare in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in data de 1 iulie, cu incepere de la ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT.

FOTO - Antrenorul Zare Markovski a testat mai multe formule de joc in amicalurile sustinute de Vulturi in Arena de Baschet cu nationala Romaniei U20. (copyright frbaschet.ro - credit Alina Cojocaru)

Parteneri