Foto

Romania se impune in fata Norvegiei la Europenele U16 de la Sofia

Reprezentativa de cadeti a Romaniei s-a impus in primul meci al seriei valorice 17-24 din Campionatul European U16, Divizia B, intreceri care se desfasoara in aceste zile in capitala Bulgariei, tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Eugen Ilie, Alexandru Olteanu si Radu Rugiubei depasind selectionata similara a norvegiei, cu scorul de 61-50 (17-9, 7-15, 23-11, 14-15). Joi, de la ora 20:30, nationala Romaniei va intalni reprezentativa Irlandei, urmand ca in week-end sa evolueze in meciurile pentru stabilirea locurilor din clasamentul final al intrecerii continentale de la Sofia.
 
Prima runda din Grupa I a seriei valorice 17-24 din Campionatul European U16, Divizia B, a fost una favorabila nationalei de cadeti a Romaniei, tinerii nostri tricolori reusind sa obtina o noua victorie in Universiada Hall din Sofia, dupa ce au dispus de reprezentativa Norvegiei, cu scorul de 61-50. Dornici sa incheie competitia europeana intr-un alt mod decat in faza inaugurala, baschetbalisti pregatiti de antrenorii Eugen Ilie, Alexandru Olteanu si Radu Rugiubei au inceput in forta disputa cu nationala nordica si au realizat rapid un run de 7-0 in primele trei minute, demonstrand ca locul lor nu este in aceasta serie valorica. Bazandu-se pe apetitul ofensiv al trio-ului format din Nasturescu, Birloveanu si Fometescu, Romania controleaza jocul si incheie primul sfert la o diferenta linistitoare, scor 17-9. In urmatoarele zece minute, insa, greselile de tehnica individuala si ratarile se inmultesc din nou in tabara noastra, fapt speculat prompt de nordici, care revin spectaculos pana la pauza si intra la vestiare la scorul de 24-24. La reluare, aceeasi Nasturescu, Birloveanu si Fometescu reusesc sa refaca diferenta pe tabela, 40-31 in min. 28, avantajul tricolor marindu-se la finalul celui de-al treilea sfert pana la 47-35. In ultima parte, norvegieni cauta cu disperare solutii viabile ca sa revina din nou in joc dupa ce Arion a dus scorul pana la 51-35 in min. 32 (n.n. - cea mai mare diferenta din acest joc), dar diferenta valorica este evidenta si Birloveanu inchide meciul cu un lay-up marcat in ultimele secunde, fluierul final consemnand victoria Romaniei, cu scorul de 61-50.
Conform datelor oficiale, punctele nationalei noastre au fost marcate de NASTURESCU (16 p, 3x3, 9 rec, 2 pase, 2 int), BIRLOVEANU (14 p, 7 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), FOMETESCU (13 p, 2x3, 4 rec, 2 int), ZAHARIA (5 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa, 2 int), COCONEA (4 p, 6 rec, 1 int), SOLYOM (4 p, 2 rec), CIRSTOVEANU (2 p, 1 rec, 2 pase, 5 int). Au mai evoluat BAGAIREA (1 rec) si PETRESCU. De la norvegieni s-a remarcat SJOLUND (15 p, 4x3, 3 rec, 1 cap).
Joi, de la ora 20:30, reprezentativa de cadeti a Romaniei isi incheie evolutia in Grupa I, urmand sa primeasca replica nationalei Irlandei si, mai mult ca sigur, va evolua in week-end impotriva Islandei sau Luxemburg in lupta pentru locurile 17-20 din clasamentul final al competitiei continentale de la Sofia.

Parteneri