Foto

Romania si-a aflat adversarele din preliminarile Eurobasket Women 2017

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a fost distribuita, astazi, la Munchen, in Grupa H din cadrul preliminarilor Eurobasket Women 2017, tricolorele noastre urmand sa lupte din aceasta toamna pentru accederea la turneul final din Cehia impotriva selectionatelor Turciei, Israel si Bosniei&Hertegovina. Conform criteriilor de calificare anuntate de FIBA, prima clasata din fiecare dintre cele noua grupe, precum si cele mai bune sase echipe clasate pe locurile doi, se vor califica la Eurobasket Women 2017, intreceri care vor avea avea loc peste doi ani in Cehia.
 
Astazi, la Munchen, a avut loc tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor din cadrul campaniei de calificare pentru Eurobasket Women 2017, turneul final continental urmand sa fie gazduit dupa cum au stabilit oficialii forului continental in Cehia. La startul preliminarilor Eurobasket Women 2017 au fost inscrise 33 de echipe nationale, printre care s-a numarat si reprezentativa Romaniei, competitoarele fiind repartizate in noua grupe de calificare: sase serii de cate patru echipe, respectiv trei serii de cate trei echipe. Astazi, in baza rezultatelor din ultima perioada si a pozitiei ocupate in ierarhia continental, echipa Romaniei a fost inclusa in urna a doua valorica, in vreme ce in prima serie au fost distribuite primele opt echipe de la Eurobasket Women 2015, intreceri care abia s-au incheiat saptamana trecuta la Budapesta cu triumful nationalei Serbiei.
Dupa ce au anuntat criteriile de calificare, precum si datele de desfasurare (n.n. – 21 si 25 noiembrie 2015; 20 si 24 februarie; 19 si 23 noiembrie 2016), oficialii forului continental au demarat tragerea la sorti si au distribuit nationala Romaniei in cadrul Grupei H, tricolorele noastre urmand sa lupte pentru calificare impotriva nationalelor Turciei (locul 5 la EBW 2015), Israel si Bosniei&Hertegovina.
Dar iata cum arata cele noua grupe de calificare la Eurobasket Women 2017:
Grupa A – Lituania, Letonia, Slovenia
Grupa B – Franta, Croatia, Estonia, Olanda
Grupa C – Muntenegru, Italia, Marea Britanie, Albania
Grupa D – Serbia, Ucraina, Germania, Luxemburg
Grupa E – Slovacia, Ungaria, Portugalia, Islanda
Grupa F – Rusia, Grecia, Bulgaria, Elve?ia
Grupa G – Belarus, Polonia, Belgia
Grupa H – Turcia, Romania, Israel, Bosnia&Hertegovina
Grupa I – Spania, Suedia, Finlanda
Cehia este calificata la Eurobasket Women 2017 in calitate de tara organizatoare. Totodata, conform criteriilor de calificare anuntate de FIBA, prima clasata din fiecare dintre cele noua grupe, precum si cele mai bune sase echipe clasate pe locurile doi, se vor califica la Eurobasket Women 2017. Departajarea echipelor de pe locul secund se va face prin realizarea unui clasament separate cu toate echipele situate pe aceasta pozitie in cele noua grupe, urmand sa se tina cont de rezultatele inregistrate in disputele cu echipele de pe locurile 1 si 3, anulandu-se rezultatele obtinute in fata adversarelor de pe pozitia a patra.

Parteneri