Foto

Romania si Ungaria vor sa organizeze EuroBasket Women 2015

Presedintele FRB, Carmen Tocala, a participat in finalul saptamanii trecute la sedinta Comisiei Tehnice Feminine a FIBA-Europe, anuntand in premiera intentia Romaniei de a organiza, in parteneriat cu Ungaria, Campionatul European de senioare, EuroBasket Women 2015!
In prezenta secretarului general al forului european, Nar Zanolin, membrii comisiei feminine au discutat atat despre reusitele organizatorice din acest an, cu un plus pentru EuroBasket 2011 (gazduit de Polonia), cat si despre viitoarele competitii de pe Batranul Continent. Prezidata de ungurul Ivan Bodrogvary, sedinta a fost deosebit de constructiva, fiind analizate mai multe aspecte referitoare la calendarul competitional U20, U18 si U16, dar si despre posibilitatea unor modificari in regulamentele specifice ale competitiilor europene.
Dupa ce a avut mai multe interventii la discutiile despre segmentul juvenil, Carmen Tocala a anuntat oficial ca FRB doreste sa organizeze EuroBasket Women 2015 impreuna cu federatia de specialitate din Ungaria si a propus ca la startul respectivelor intreceri de senioare sa se alinieze 20 de echipe si nu 16 cum este in prezent. Totodata, presedintele FRB a mai propus cateva modificari in sistemul competitional pentru Euro U20: la feminin sa existe doar Divizia A, in vreme ce la masculin sa promoveze 3 echipe din Divizia B, respectiv sa retrogradeze 3 echipe din Divizia A, primul esalon urmand sa fie format din 24 de echipe.
Avand si sustinerea colegilor din comisie, propunerile au fost inregistrate si vor fi promovate spre analiza in urmatoarea sedinta a Board-ului FIBA-Europe.
Pe de alta parte, pastrand traditia din 2011, Carmen Tocala a mai anuntat si ca pentru 2012 Romania intentioneaza sa obtina dreptul de organizare atat al Campionatului European U18, feminin, Divizia A, cat si al Campionatului European U16, masculin, Divizia B.



FOTO: fibaeurope.com (membrii Comisiei Tehnice Feminine la finalul sedintei)

Parteneri