Foto

Romania trece de Estonia si va juca in grupa 9-12 la Europenele U16, masculin

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a invins, astazi, selectionata Estoniei, cu scorul de 71-65 (19-9, 17-23, 19-18, 16-15), in cadrul Grupei G din Campionatul European U16, intreceri care se deruleaza in Sarajevo, si si-a asigurat prezenta in seria valorica 9-12, gratie acestui succes, dar si victoriei obtinute in prima faza in fata Elvetiei.
 
Dupa ce au ratat accesul in prima serie valorica a Campionatului European U16, masculin, Divizia B, tricolorii nostri pregatiti de antrenorii George Trif si Bogdan Lavric au pornit ca din pusca in primul joc din Grupa G, disputat impotriva incomodei selectionate a Estoniei. Dominand jocul de sub panouri si reusind sa realizeze o aparare cat mai mobila si exacta, tinerii baschetbalisti romani s-au desprins rapid pe tabela, terminand in avantaj primul sfert: 19-10. Loviti in orgoliu, estonienii riposteaza in urmatorul sfert si echilibreaza oarecum situatia pe teren, la pauza tabela indicand un avans fragil pentru Romania, scor 36-32, gratie evolutiilor deosebite ale trioului Engi-Rosenfeld, Kuti si Pirjolescu. La reluare, echilibrul se mentine atat pe teren, cat si pe tabela, astfel ca se intra in ultimul sfert la scorul de 55-50 pentru Romania. Ultimele zece minute au fost de foc, ambele combatante cautand lovitura de gratie si incercand astfel sa se distanteze, dar dupa ce Cate inscrie pentru 65-56 in minutul 35, nordici au revenire puternica si refac diferenta in numai trei minute, ajungand pana la 65-63. Tricolorii nostri riposteaza perfect, insa, Kuti marcand spectaculos dupa o incursiune personala, iar Engi-Rosenfeld fructificand ambele libere de care a beneficiat. In ultimul minut, Ionescu reuseste sa readuca linistea in tabara noastra cu un slam-dunk pe contraatac, iar fluierul final al arbitrilor “ingheata” tabela la 71-65, consemnand o victorie romaneasca importanta, care ne asigura prezenta in grupa care se va lupta pentru locurile 9-12, indiferent de rezultatul jocului de maine, cand Romania va intalni Portugalia, de la ora 20:00. Dar iata si marcatorii echipei noastre: ENGI-ROSENFELD (14 p, 3x3, 3 pase, 1 int), PIRJOLESCU (12 p, 3 rec, 1 pasa), CATE (10 p, 9 rec, 1 pasa, 3 cap), KUTI (9 p, 5 rec, 7 pase, 1 int), IONESCU (7 p, 1x3, 2 pase), VIRNA (5 p, 1x3, 2 rec, 2 pase), POPA (4 p, 3 rec), NICOLESCU (4 p, 4 rec, 1 cap), BERCEANU (3 p, 3 rec), GHEORGHE (3 p, 2 rec, 2 pase). A mai evoluat ILIESCU.
 
In urma acestui rezultat, Romania a acumulat doua victorii in clasamentul Grupei G si s-a instalat in fotoliul de lider, dar tot azi, urma sa se mai desfasoare si jocul dintre Portugalia si Elvetia.

Parteneri