Foto

Romania trece si de Ucraina la FIBA U20 Womens European Championship de la Oradea

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei continua sa fie liderul Grupei A din FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, dupa ce a inregistrat in aceasta seara a treia victorie consecutiva in Arena Antonio Alexe, tricolorele pregatite de antrenorii Catalin Tanase, Alexandru Radu si Larisa Toma, reusind sa se impuna si in fata Ucrainei, cu scorul de 63-56 (10-18, 19-13, 19-9, 15-16). Marti este zi de pauza pentru toate participantele iar miercuri seara, in Arena Antonio Alexe din Oradea, de la ora 19:30, nationala Romaniei va primi replica selectionatei similare a Israel, intr-un meci foarte important pentru calificarea in semifinale.
 
Cea de-a treia zi a FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, intreceri care se desfasoara in aceasta perioada in Arena Antonio Alexe si in Sala Liceului Economic Partenie Cosma din Oradea, a fost una deosebita pentru nationala feminina de tineret a Romaniei. Si asta, pentru ca dupa ce una dintre principalele rivale din cursa pentru calificarea in semifinale, Lituania, s-a poticnit neasteptat in partida cu Marea Britanie, cedand cu scorul de 54-65, seara tarziu, a urmat un nou succes al tricolorelor pregatite de antrenorii Catalin Tanase, Alexandru Radu si Larisa Toma. De data aceasta, Romania a reusit sa puna la colt incomoda nationala a Ucrainei, cu scorul de 63-56, dupa un meci de infarct, in care tricolorele au avut din nou un debut modest, dar au reusit sa recupereze pas cu pas si sa preia conducerea pe tabela pana la pauza. In ultimele doua sferturi, in ciuda eforturilor disperate ale ex-sovieticelor sa incline balanta victoriei in favoarea lor, nationala noastra a reusit sa gestioneze bine momentele importante si a terminat en-fanfare, inchizand tabela la 63-56, dupa o demonstratie de forta a Alinei Podar de la linia de libere, coordonatoarea de joc reusind 4 din 4 in ultimele zece secunde! A fost o victorie extrem de muncita, care mentine Romania in fotoliul de lider al Grupei A, cu punctaj maxim si cu sanse deosebite de calificare in faza urmatoare, lupta urmand sa se dea chiar in ultimele runde, cu Israel si Lituania.
Conform datelor oficiale, punctele victoriei tricolore au fost parafate de VIRJOGHE (12 p, 3 rec, 1 pasa), FERARIU (12 p, 2 rec, 3 pase, 2 int), PODAR (11 p, 4 rec, 4 pase, 2 int), E. ARMANU (9 p, 3x3, 4 rec, 1 pasa), POPESCU (6 p, 4 rec, 5 pase, 1 int), PARAU (6 p, 11 rec, 2 int), ORBAN (4 p) si DEMETER (3 p, 5 rec). A mai evoluat GHITA (2 rec, 1 pasa).
 
In urma rezultatelor inregistrate in primele trei runde, iata cum arata clasamentul intermediar al Grupei A, cu mentiunea ca primele doua clasate se vor califica in semifinale:
1. ROMANIA – 6 puncte (3 victorii)
2. LITUANIA – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. ISRAEL – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
4. Ucraina – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
5. Marea Britanie – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
6. Grecia – 3 puncte (3 infrangeri)
 
In cealalta serie, Cehia a urmat exemplul nostru si continua sa fie singura echipa neinvinsa, fiind pe prima pozitie a Grupei B cu punctaj maxim:
1. CEHIA – 6 puncte
2. Belarus – 5 puncte
3. Bulgaria – 5 puncte
4. Turcia – 4 puncte
5. Islanda – 4 puncte
6. Danemarca – 3 puncte
 
Tinand cont de sistemul competitional FIBA, care prevede ca primele doua clasate in grupe sa acceada in semifinale, putem afirma ca lupta pentru un loc in careul de asi abia incepe, Romania avand in program doua meciuri in care se va confrunta chiar cu principalele rivale la calificare, Israel (miercuri, de la ora 19:30) si Lituania (joi, de la ora 19:30).
Marti este zi de pauza pentru toate participantele la intrecerile continentale de la Oradea, in ambele sali de joc fiind programate doar antrenamente.
Reamintim ca toate meciurile din cadrul FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, intreceri care se desfasoara in Oradea pana in data de 15 iulie, vor fi transmise in regim streaming pe pagina oficiala - http://www.fiba.basketball/europe/u20bwomen/2018/videos
 
FOTO
Virjoghe, Podar si Ferariu - principalele guri de foc ale Romaniei impotriva Ucrainei! (copyright fiba.basketball/credit Alina Cojocaru)

Parteneri